Carolins träning

På begäran – Varför kokosvatten?

Postad: 3 april, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Återhämtning, Fakta, Hälsa, Kost, Löpning, Okategoriserade | Etiketter: , , , , , , , , | 2 kommentarer

Mitt uppdrag som testpanelare av Vita Coco kokosvatten är inne på andra veckan. Jag har fått massor med frågor, främst på Instagram, vad det är som är så speciellt med kokosvatten. Har lovat att utveckla det hela lite mer här på bloggen.

Lite fakta : Kokosvatten är den klara vätska som, om kokosnöten får mogna, så småningom stelnar till den vita massa som blir själva kokosköttet. Det är alltså inte detsamma som kokosmjölk (som iofs också är näringsrikt och används ofta i mitt kök). Kokosvattnet består till 95 procent av vatten, resten är näringsämnen och mineraler som vitamin B, C, fosfor, kalcium och zink. Kokosvatten är extra rikt på kalium, 12,5 procent.

Det har gjorts en del studier om kokosvatten hjälper till att återställa vätskebalansen bättre efter träning än andra typer av sportdrycker. Men ingen verkar ha sett någon större skillnad mellan kokosvatten och klassisk sportdryck med tillsatta elektrolyter som natrium och kalium. Man har inte sett några skillnader ännu kanske man ska tillägga.

En fördel med kokosvatten jämfört med industriellt tillverkad sportdryck är att det är helt naturligt. Finns att köpa på hälsokosten, 330cl för runt 20kronor.

Jag kan inte påstå att jag känner någon fysisk skillnad ännu men jag kan konstatera att det är riktigt gott och jag ser fram emot varenda slurk 😀

Personligen tycker jag att den med naturell smak är absolut godast. De som är smaksatta är smaksatta med juice från annan frukt, inte med aromer eller sockerlösningar 😉

vita coco

Konstaterade i morse att jag smörjer in kroppen med CoVera, en lotion med cocos och aloevera som huvudingredienser, jag steker mina frukostägg i Cocosa och jag återställer vätskebalansen med Vita Coco. Finns det risk för att jag vaknar upp en morgon med mörka, långa, vassa strån i ansiktet och med en väldigt rund kroppsform … 😮 ??? Hojta till i så fall är ni snälla!Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt