Carolins träning

Boktips – Eat Clean

Postad: 3 maj, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Blogginlägg, Hälsa, Kost, Motivation, Okategoriserade | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera

Om jag skulle skriva en bok någon gång så skulle det bli en sån som den här –

bild-535

“Eat clean – mer näring och mindre skräp i maten” av Kristina Andersson.

Enkelt skriven utan att falla i fällan att ge tydliga svar på otydligt ställda frågor. Det är sällan svart eller vitt, rätt eller fel, det finns alltid nyanser.

På nästan alla frågor gällande kost (och väääldigt mycket annat) blir ett bra svar – Det beror på.

Det beror på –

  • dos
  • syfte
  • vem är det som frågar

Kristina gör det så galet bra! Det är egentligen väldigt enkelt att äta bra och hon ger tipsen på ett enkelt sätt och förklarar varför. Ett tips – köp mat som inte har någon innehållsförteckning.  

Visst är det bra! Frukt, grönsaker, bär, rotfrukter, rent kött, fisk, kyckling, ägg, böner och linser – där hittar du ingen innehållsförteckning 😀 Bra mat, rätt och slätt!

Sakliga fakta angående de som omdiskuterade livsmedelstillsatserna och bekämpningsmedel. Att undvika frukt och grönsaker pga eventuella rester av bekämpningsmedel är att skjuta sig själv i foten. Frukt och grönsaker bidrar med så mycket gott att – ÄT MER frukt och grönt, ändå är en av de främsta rekommendationer man kan ge 😉

Skippa detoxen och satsa på refill eller refresh. Fokusera på att tillföra kroppen näringsrik mat 365 dagar om året i stället.

Boken är full av tillrättaläggande av tankevurpor och fokus ligger på helheten och att göra förändringar där de gör som mest nytta.

En riktigt, riktigt bra bok, en bok jag skulle vilja ha skrivit. Men om jag hade skrivit den skulle den inte blivit lika bra….jag kan inte matcha alla käcka recept i slutet. Snygg bilder är det också. Snygg mat är jag dålig på. Konstaterade så sent som förra helgen att jag är en riktig jäkel på att göra god, näringsrik mat riktigt ful. Jo, så är det faktiskt. Expert på ful mat – thats me 😀

Läs boken hörni!

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt