Carolins träning

Cykelsäsongen är här!

Postad: 22 mars, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Fritid, Kondition, Motivation, Träning | Etiketter: , , , | Kommentera

Ända sedan min bror skulle tvångslära mig att laga punktering så har jag haft pyspunka på min racer. Då den tillbringat vintern i källaren upphängd på en trainer, har det inte gjort så mycket. Så överdrivet mycket källarcyklande har det inte blivit…

Trist med pyspunka så jag köpte mig en ny cykel nu i veckan 😀 Denna gången en cyklocross, lite mindre vinglig och betydligt tåligare däck. Brorsan håller fingrarna borta från denna skönhet! För en skönhet är det, i mina ögon i alla fall. Att få en med gula detaljer fick de hämta hem en ända från Västerås ser ni, fint ska det va 😉

Nåt som inte är lika vackert är ju de där hemska kläderna som följer om man ska cykla på riktigt. Inser att jag inte cyklat ute sen det var typ 20grader varmt, så ett par långa förnedringsbyxor köptes i samma veva. Givetvis utan att prova först #vågavägraprovhytt.

bild

Jag är inte bara starktant utan även stortant. Satt inte direkt som en smäck,  idag byttes de till ytterligare ett oprovat par som satt som…inte bra alls de heller.

Det där med att #vågavägraprovhytt får vissa ekonomiska konsekvenser – att byta jämnt funkar ju inte, det slinker ju alltid med lite annat smått och gott när man ändå är där. Pojkarna i sportbutiken känner doften av pengar så fort jag närmar mig. Mycket serviceinriktade de där små liven och det är då rakt inte deras fel att det blir fel så ofta.

Premiärturen på min nya vän (Mr White, som är svart och gul) gjordes i morse. Fantastiskt trevlig cykel! Om racern är som ett ystert fullblod är detta ett mer stabilt halvblod som passar obalanserad tant mycket väl, kan till och med dricka och cykla samtidigt och nästan stå upp i backarna 😀

Det var som sagt ca 20 grader varmt när jag cyklade ute senast och idag 3 minus som snabbt visade sig utvecklas till typ minus 22 i mina svarta små fjantiga lackcykelskor. Grät på riktigt när fötterna började tina när jag väl kom hem, fy fasiken vad ont det gör. Fasiken är ett mycket milt ord i sammanhanget….

Finns det ett problem så har pojkarna i butiken en lösning – köpte givetvis fina små fodrade galoscher idag, ett måste faktiskt.

Jepp, cykelsäsongen är här och det känns ju alldeles fantastiskt!Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt