Carolins träning

Fett, hett, vansinnigt gott – Kokos!

Postad: 21 november, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Okategoriserade | Etiketter: , , , , , , , , , , , | Kommentera

Jag gillar mat med funktion. Måste jag välja mellan nyttigt och gott väljer jag nyttigt. Som tur är står jag ytterst sällan mellan de valen. Äter nästan alltid det jag gillar allra mest – och det är nyttigt 😀

En ny favorit i köket stötte jag på i förrgår- Chili Cocosa. En helt fantastisk kombo av 2 eller till och med 3 av mina favoriter- Cocosa kokosolja+chili+vitlök= MUMS!!

En riktigt kraftig chilihetta med en stuns av vitlök- inget mesande här inte. Inga lustiga tillsatser och givetvis ekologiskt. Finns även i apelsin-, citron- och vitlöksmak. Måste nog testa övriga smaker också 🙂

bild-320

Jag använder bara kokosolja (och olivolja) när jag lagar mat. Dels för att jag gillar smaken men också för att det är fett med funktion 🙂

Kokosolja innhåller nästan uteslutande mättat fett men hälften av fettet i kokosoljan kommer från laurinsyra.

  • förbränns lättare, lagras alltså inte lika lätt kring middjan 😉
  • hög halt laurinsyra i hjärnan minskar risk för depression
  • ger bättre mättnadskänlsa än andra mättade fettsyror
  • innehåller MCT (medelånga fettsyror))som stimulerar energiförbrukningen och fettförbränningen mer än LCT (långa fettsyror)
  • höjer nivåerna av HDL
  • antibakteriell
  • tål höga temperaturer

Bara bra  grejer! Välj eko för smak, näringsinnehåll och miljö. Finns i en hälsobutik när dig 😀Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt