Carolins träning

Ätit lunch idag?

Postad: 16 november, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Kost, Viktminskning | Etiketter: | Kommentera

Att frukosten är dagens viktigaste mål har ni blivit inpräntade sen barnsben, hoppas jag. Men att slarva med lunchen kan vara precis lika dåligt. Lunchen bör vara dagens största måltid då den ska fylla kroppen med den energi du tänk göra av med ända fram till middag.

Många tar ofta “nåt lätt” till lunch eller ännu värre- hoppar över den helt för att sen äta en bamsemiddag på kvällen. Hur trött blir man inte efter det bamsemålet? Paltkoma… Skulle tro att det är extra vanligt på fredagar…Laddar ni inför fredagsmys och att slockna i TVsoffan redan?

Att det händer nångång är väl inte hela världen men att alltid slarva med lunchen är ingen bra idé om man vill hålla formen. EU-organisationen Food har gett Sifo uppdraget att kartlägga svenskarnas lunchvanor. Det visade sig att feta personer med ett BMI över 30, är sämst på att äta lunch. Hela 15 procent av dem hoppade över lunchen. Motsvarande siffra bland normalviktiga är 4 procent.

Min lunchlåda innehåller spenat, tonfisk, paprika, tomat, stora bondbönor och massor med kryddor. Den ska jag är nu! Hur ser din lunch ut?Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt