Carolins träning

Målfokus eller bara tur?

Postad: 2 februari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Jobb, Motivation, Planering, Träning | Etiketter: , , , , | Kommentera

Efter en dag helt utan träning, närmare 7timmar i bil och resterande sittandes på rumpan brukar jag vara heelt ur fas, energilös och med en känsla av att vara bakis (det var iofs vansinnigt många år sedan jag var bakis men typ den känslan som jag minns den). Men efter en hel dag på Personal Training School med härliga kollegor och andra inspirerande människor, vaknar jag tokladdad med huvudet fullt av ideér och kroppen full av spring 😀 Igår var det fokusmöte och fokus är vad som gäller nu. Målfokus.

Genom formulera ett tydligt mål och skriva ner det, varje morgon, så har vi 20 gånger så stor chans att nå det? TJUGO!? Det ni!

Det förklarar nyttan av att ha ett tydligt mål om man vill göra en förändring.

Vad är den enskilt största anledningen är till att man inte når sitt mål?

Målet är inte ens eget.

Om det är andra som sätter målet/målen åt dig kommer du sannolikt inte nå det.

Det är något att tänka på i alla sidor av livet – träning/familjeliv/yrkesliv. Vad eller vart är det egentligen man vill? Är fullt upp genom att bara ta hand om vardagen och de jobb som öser över en att de egna större visionerna drunknar?

På det sättet låter man ju faktiskt andra sätta agendan och våra mål…mål vi förmodligen inte kommer nå 😮

Kan man inte bara vara nöjd och glad som det är då? Självklart!

Men vill man lite mer, nå lite längre, uppfylla den där drömmen. Ja, då gör man rätt i att börja skriva ner det där målet och börja göra aktiva val för att nå det.

bild-354Min konstnärspolare – Angel som hon kallar sig (trots att hon egentligen är en häxa… www.artbyangel.se ) målade dessa tavlor till mig för 5 år sedan.

“När man minst anar….”     “…..händer det!” Så är det ofta. Man kan nå målet bara så där, men sällan sker det utan medvetet arbete mot det. “Turen” brukar öka ju hårdare man arbetar 😉

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt