
Fett, hett, vansinnigt gott – Kokos!
Postad: 21 november, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Okategoriserade | Etiketter: cocosa chili, fakta, fett som bränsle, fetter, hälsa, kokosfett, kost, kunskap, laurinsyra, mct, näring, nutrition | KommenteraJag gillar mat med funktion. Måste jag välja mellan nyttigt och gott väljer jag nyttigt. Som tur är står jag ytterst sällan mellan de valen. Äter nästan alltid det jag gillar allra mest – och det är nyttigt 😀
En ny favorit i köket stötte jag på i förrgår- Chili Cocosa. En helt fantastisk kombo av 2 eller till och med 3 av mina favoriter- Cocosa kokosolja+chili+vitlök= MUMS!!
En riktigt kraftig chilihetta med en stuns av vitlök- inget mesande här inte. Inga lustiga tillsatser och givetvis ekologiskt. Finns även i apelsin-, citron- och vitlöksmak. Måste nog testa övriga smaker också 🙂
Jag använder bara kokosolja (och olivolja) när jag lagar mat. Dels för att jag gillar smaken men också för att det är fett med funktion 🙂
Kokosolja innhåller nästan uteslutande mättat fett men hälften av fettet i kokosoljan kommer från laurinsyra.
- förbränns lättare, lagras alltså inte lika lätt kring middjan 😉
- hög halt laurinsyra i hjärnan minskar risk för depression
- ger bättre mättnadskänlsa än andra mättade fettsyror
- innehåller MCT (medelånga fettsyror))som stimulerar energiförbrukningen och fettförbränningen mer än LCT (långa fettsyror)
- höjer nivåerna av HDL
- antibakteriell
- tål höga temperaturer
Bara bra grejer! Välj eko för smak, näringsinnehåll och miljö. Finns i en hälsobutik när dig 😀