Carolins träning

Springspiration!

Postad: 22 augusti, 2013 Av: Carolins träning Kategori: familj, Hälsa, Kondition, Kost, Löpning, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , | Kommentera

Springspiration– smaka på det ordet!

Läste det i nya numret att Runners World i dag. Jag gillar den tidningen skarpt. Den ger just det- Spring-inspiration. Kaffe i eftermiddagssolen och lite inspirerade läsning gav en perfekt uppladdning inför kvällens löprunda i skogen. Och vilken runda det blev! Löparglädje deluxe!

Över stock och över sten, upp och ner för backarna med mjölksyran sprutande 🙂

bild-260

Men även en och annan åker med helt fantastiskt sensommarljus…

bild-258

Och okej då- en och annan lerpöl…

bild-259

Min kära make gav mig just tipset att skriva om nåt annat än träning och annat hälsosamt hela tiden.

Typ kanelbullerecept eller undrar jag? (Han verkar faktiskt lite besatt av såna just nu…) Ja, han kanske har rätt. Efter ett gäng kanelbullar kanske träningsmotivationen är större än någonsin? Är rätt novis på just det området dock..

Mäh! Carolins Träning heter bloggen. Inga kanelbullerecept här alltså. PUNKT.

 

Ps. Jag däremot har blivit lite smått beroende av instagram. Följ mig gärna…inga kanelbullar där heller… @carolinhelt 😉

 

 

 6 för 69

Postad: 11 juni, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Motivation, Viktminskning | Etiketter: , , , , , , , , | 2 kommentarer

Tankade bilen igår. Först blev jag glatt överraskad, sen blev jag smått irriterad igen. Statoil har tagit bort sin “alltid korv för en 10” reklam ute vid pumparna och bytt budskap.

bild-210

;

Jag såg först bara Ramlösa och Loka och tänkte – Yes! Ett bra budskap! Men såg sen att det gäller även läsk.

Korv finns av bra kvalitet (misstänker dock att Statoils 10kronors korv inte tillhör den kategorin). Läsk däremot är aldrig ett bra alternativ. 6 för 69- det blir 3 liter det…

“Låt säga att en person dricker 1 liter läsk per dag. Det ger sju liter per vecka, eller ungefär 30 liter läsk i månaden. Läsk är en nästan tioprocentig sockerlösning, vilket betyder att 30 liter läsk ger tre kilo socker. Per månad. Helt i onödan. Det är lika mycket socker som det finns i 150 små wienerbröd.”

Ovanstående citat är hämta från Anki Sundins bok Optimal Viktminskning 2

bild-209

;

En enkel, lättförståelig, informativ, roligt skriven bok om näringslära och viktminsking. Inga superdieter eller mirakelmetoder presenteras utan ett långsiktigt perspektiv på både hälsa och välmående med stöd från den forskning som finns presenterad idag.

Jag har sagt det förut- Det är inte svårt att äta rätt men det är vansinnigt lätt att äta fel. Löpsedlar med mirakelmetoder slåss om utrymmet med reklam för billig skräpmat.

Hett tips från mig- Skippa båda 😉

;

ps. Är för övrigt guldkund på Staoil men inte pga deras korv- och läskutbud..Står du på stolen idag?

Postad: 6 januari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Allmänt, Återhämtning, Familj och vänner, Fritid, Hälsa, Jobb, Kost, Mentalt, Motivation, Planering, Tankar, Tips, Träning, TV | Etiketter: , , , , , | Kommentera

För ett antal år sedan var det en person i min närhet som ansåg att jag skulle må bra av att coachas i personlig utveckling. Efter fem träffar a´3 timmar hade jag lärt mig en hel del om mig själv. Under dessa totalt 15 timmar ställde karln bara öppna frågor som jag efter bästa förmåga försökte svara på. Jag var helt slut efter varje träff men jag lärde mig en hel del om mig själv och om vad jag vill.  Han delade med sig av en massa tips som jag tyvärr, glömt sen länge men ett tips har jag inte glömt. Det tipset som jag direkt började använda mig av och som jag fortfarande använder mig av – Stå på stolen.

Japp, jag står på stolen varje söndag. Med detta menas inte att jag rent bokstavligen står på en stol utan att jag försöker se på tillvaron i ett fågelperspektiv. En summering av veckan som gått och framförallt planering av veckan som kommer. Att planera in det viktiga är just viktigt, övrigt hinner man av någon besynnerlig anledning med i alla fall.

Vad är det viktiga för dig? Vilka viktiga saker skjuts upp vecka efter vecka?

Jag möter så ofta följande meningar ”Jag hinner inte träna som jag borde” Jag vet att jag måste tänka på att äta regelbundet men jag hinner inte”

Det handlar om planering och prioritering- alltid. punkt.

Ställ dig på stolen – hur ser veckan ut? När kan du lägga in tiden för att ta hand om dig själv och ditt välmående? När har du tiden att fylla på med energi till dig själv? Jag snackar träning, det fattar ni va?  😉

Är det måltidsordningen som är problemet? Planera då även ätandet. Det borde inte komma som en överraskning att kroppen skriker efter föda med jämna mellanrum. Skyll inte kexchokladen som du just tryckte i dig på tidsbrist- Det handlar om planering. Planera dina måltider och mellanmål. Det blir billigare, godare, nyttigare och det blir av!

När man ändå står där på stolen kan man ju planera in det där mindre viktiga som familjeförpliktelser, hushållsarbete och arbete i största allmänhet. Skojar bara  😉

När du står på stolen nästa vecka kan du förhoppningsvis konstatera du fått mer av det viktiga gjort än ogjort. Klapp på axeln för det 🙂

Veckoplanering

Postad: 7 oktober, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Motivation, Planering, Tips, Träning | Etiketter: , , | Kommentera

Sitter här och planerar veckan som kommer, kan konstatera att det ser tjockt ut…

Mitt främsta syfte med planeringen är hur jag ska lägga upp min egen träning. Allt annat är redan inbokat. Mitt jobb går framförallt ut på att få andra att jobba hårdare och då gäller det att själv vara på topp.

Planerar du veckan och tänker att ”träna det gör jag på tiden som blir över”- då lär det inte bli någon träning alls. Tiden försvinner iväg så lätt! Planerad träning blir betydligt effektivare, går du bara på känsla får du inte ut mesta möjliga av passet. Ha planen klar. Ska du träna kondition, styrka eller kanske båda delar? Vilka övningar ska du göra? Ska du träna direkt efter jobbet? Ladda med ett bra mellanmål på eftermiddagens så ger du dig själv chansen att prestera på topp. Se till att ha träningsväskan packad och klar och omintetgör alla tänkbara hinder innan de uppstått.

Detta blir en bra träningsvecka, eller hur?!Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt