Carolins träning

Det blir bättre och bättre!

Postad: 29 september, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Träning | Etiketter: , , | Kommentera

Snubblade över en artikel om att lägga upp träningen efter sin ålder och blev lite navelskådande efteråt.

 

Fyllde ju 40 tidigare i år och har nu klivit in i den gyllene medelåldern och måste nu tänka på att muskelmassan bryts ner fortare, muskeltillväxten avtar, klimakteriet närmar sig och långa arbetsdagar sätter sina spår. WHAT?! Känner inte igen mig alls.

 

Om jag tittar tillbaka 20 år i tiden så presterar jag och min stackars medelålders kropp betydligt bättre nu än då. Okej, jag springer inte lika snabbt och visst – jag har rynkor.. Men jag är starkare än någonsin, jag springer längre, jag mår bättre, är ytterst sällan sjuk och jag får ut betydligt mer av varje dag nu än någonsin tidigare.

 

Anledningarna till det är många- till skillnad mot när jag var 20 så äter jag betydligt bättre och framför allt mer, jag tränar mer och varierat. Behöver jag vila, då vilar jag.  Allt handlar dock inte om mat, vila och träning – umgås med dem som ger dig energi. Numera har jag vett att välja rätt umgänge.

 

Vid 20 visste jag inte vad eller vart jag ville, vid 30 visste jag och vid 40 är jag där. Ser nästan fram emot att fylla 50 :-)

 

 

Ps. skänkte en tanke åt alla Lidingölöpare innan jag beslöt mig för att köra lördagscirkeln inomhus idag…hur mycket vatten finns det egentligen i himlen?Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt