Carolins träning

Mental träning gör dig till en vinnare!

Postad: 4 januari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Hälsa, Kost, Läsning, Mentalt, Motivation, Okategoriserade, Träning | Etiketter: , , , , , , , | 3 kommentarer

Som Personlig Tränare förväntas jag arbeta med fysisk träning men jag har med åren blivit mer och mer varse om att det till stora delar handlar om mental träning i första hand. Om man inte lyckas plocka fram viljan och vinnarskallen hos klienten, är det vansinnigt lätt att ge upp målet och falla tillbaka i gamla hjulspår igen.

Det kanske inte är ytterligare en diet eller träningsmetod som är lösningen eller vägen för att nå målet om en vältränad kropp och ett hälsosammare liv – kan det vara så att det är i huvudet den stora förändringen bör ske?

Jag vet inte hur många gånger jag får höra -“Jag veet ju egentligen vad jag borde göra men…”

Det handlar sällan om brist på kunskap som gör att man kommer igång och tränar regelbundet eller att man väljer kexchoklad som mellanmål..

Beslutsamhet och målinriktning sitter i huvudet – Vinnarskalle…en vinnare når sina mål.

Vissa föds med det- vi andra får arbeta på det 😉

Så, istället för att köpa ytterligare en kok- eller träningsbok för att få inspiration så kanske det är dags att investera lite tid till att träna upp vinnarskallen.

Olof Röhlander, mental tränare, certifierad coach och fantastisk föreläsare (en av mina idoler) har skrivit en kalasbra bok i ämnet “Bli en vinnarskalle- handbok i mental träning”

Läs den!

 

bild-338

 Lev sunt året om

Postad: 8 november, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Läsning | Etiketter: , | Kommentera

Jag har nog fastnat lite….Fastnat i novembermörkret. Inte så att jag deppar ihop utan snarare så att jag ser och läser allt som visar hur viktigt det är att just nu när det är som mörkast verkligen tanka in allt som gör att det blir lite ljusare, lite gladare, lite lättare…

I gårdagens SvD stod det om en studie som gjorts under fyra på sju platser  med olika klimat i USA. För samtliga områden steg antalet dödsfall relaterade till hjärt- och kärlsjukdomar under vintern, upp till 36 procent! Vad är orsaken? En teori forskarna har är att människor lever mindre hälsosamt under vintern än sommaren. Man äter inte lika bra och tränar inte lika mycket.

För att bokstavligt talat överleva vintern bör vi alltså se till att leva sunt- tanka kroppen med  näring och se till att använda den! Ät bra mat och träna. Bättre hälsa till både kropp och själ 🙂

I kväll ska jag fylla på inspirationsförrådet med att lyssna på Olof Röhlander– “Det blir alltid som man tänkt sig”. Och det hoppas jag verkligen 😉

Tanka ner hans Pepp-app, kanonbra när man behöver en klapp på axeln eller spark därbak.Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt