Carolins träning

Placebo vs Nocebo

Postad: 12 mars, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Motivation | Etiketter: , , , , | Kommentera

Nocebo, ett nytt ord för mig.

Jag tillhör en av alla dom som får Olof Röhlanders peptalk mailat till mig på varje måndag. Denna vecka om just nocebo.

Nocebo och är motsatsen till placebo. Nocebo betyder ‘Jag skall skada dig’.

När man kliver in på jobbet och får höra – “Åh vad du ser trött ut idag” Då vill man ju bara vända i dörren och åka hem och lägga sig igen, eller hur?  Inte blir vi piggare i alla fall.. Ett sånt uttalande behöver ju inte vara sagt för att skada men inte tusan hjälper det precis 😉

Vi behöver sällan andras hjälp för att känna och se våra mindre bra dagar, det fixar vi finfint själva..

För någon vecka sen hade jag en sån där dag då jag var såå trött. Jag var helt klart inte mitt bästa jag men gjorde vad jag kunde. Då fick jag höra precis vad jag behövde- “Hur kan du vara så där pigg och glad jämt, Carolin?!”

Den lilla frågan gjorde min dag så mycket bättre. Så farligt trött var jag väl ändå inte, trots allt? Blev min reaktion och dagen som började lite sisådär blev kanske inte kanon men så mycket bättre 🙂

Ibland är inte allt superduperbra. Man är trött och hängig, kanske till och med lite grinig.. Vad behövs då? Någon som påpekar faktumet? Nä, lite mer placebo eller härliga affirmationer kan behövas. Saker som gör att vi mår lite bättre, kanske ännu bättre än förtjänat 😉

Min polare konstnären skickade över denna underbara bild häromdagen. Den ska jag ta mig tusan sätta upp i taket över sängen, på spegeln i badrummet, på kylskåpet, på kontoret och dessutom ha en liten bild i fickan också för att pigga upp när helst det behövs.

För visst är den helt underbar 😀

bild-362

 

Gå in på www.upphopp.se och prenumerera du också på Olof Röhlanders Peptalk 😉

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt