Carolins träning

Full fart!

Postad: 8 januari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Jobb, Klienter, Kondition, Kost, Motivation, Personlig Träning, Träning, TV, Viktminskning | Etiketter: , , , , | Kommentera

Dagen har varit helt fullbokad med PT pass men både nya och “gamla” klienter. Full fart! Dagens absolut bästa kommentar stod en lyckligt leende, Bästa Birgitta för- “Jag har aldrig i hela mitt liv tagit ut mig på det här sättet, utom när jag födde barn… Och jag tycker det är JÄTTEKUL!”  Jättekul tycker jag också. Bästa jobbet? Är mitt 🙂

Att senaste numret av pappersKurera damp ner i lådan häromdagen är också jättekul!

Temat, inte helt otippat – Fixa formen. Mitt favorit tema och extra mycket favorit blir det när Underbara Ulrica pryder två uppslag 🙂 Läs om hur hon fixade formen och hur hon lyckas behålla den. Det är ju det som är grejen- ingen quick fix som håller ett halvår utan ett sätt att smart sätt att leva.

På tal om SMART- såg ni TV4:s Nyhetsmorgon? Doktorn Sandström (heter han så?) pratade som vikten av att ha en SMART målsättning.

Charlotte Perrelli tipsar om samma sak i nya Kurera- vi är många på den bollen just nu vilket inte är så konstigt. Det är ett välkänt verktyg inom coaching. Repetition är kunskapens moder brukar man säga.. bild-43Nu är det skarpt läge!

Postad: 7 januari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Fakta, Fritid, Hälsa, Kondition, Kost, Mentalt, Motivation, Planering, Viktminskning | Etiketter: , , | Kommentera

Måndag-Nytt år, nya möjligheter! Nu är det skarpt läge- alla helger är över och det dags att göra slag i saken. Även om du inte tillhör dem som avlägger nyårslöften så har du förmodligen ändå förväntningar och förhoppningar inför året som ligger framför oss.

Börja träna, sluta röka, gå ner i vikt och äta sundare är vanliga löften eller i alla fall önskningar som många har just nu. Vad göra för att lyckas? Att ha ett SMART mål är ett bra verktyg för att lyckas med de förändringar man suktar efter.

S-PECIFIKT

Ditt mål måste vara tydligt och väldefinierat så du lätt kan se målbilden för ditt inre öga. Ser du hur du korsar mållinjen på Vasaloppet/ Tjejmilen/ Lidingöloppet. Eller hur du klarar 10 armhävningar eller hur du lycka komma i de där jeansen som du älskar?”Må bra”- är inte tillräckligt specifikt.

M-ÄTBART

För att det inte ska råda något tvivel om du har nått målet eller ej bör målet vara mätbart. Då räcker inte heller ”Må bra”. De flesta mår rätt bra efter ett glas rött, liggandes i TV soffan med handen i chipsbunken också…

 

A-TTRAKTIVT

DU måste vilja nå målet. Det måste vara DITT mål då det är din vilja, dina ansträngningar och uppoffringar som kommer ta dig ända fram. DU och ingen annan..

R-EALISTISKT

Välj ett mål som utmanar dig men som är realistiskt. Du måste ha de fysiska och praktiska förutsättningarna att nå målet. ”Midsommar 2013 ska jag väga 60kg” kanske inte är realistiskt om du väger 100pannor idag..

T-IDSBESTÄMT

Ange ett exakt datum då målet ska vara nått. Låt inte Beach 2013 bli Beach 2014…

Tänk igenom och skriv ner vad du kommer fram till. Sätt upp ditt skrivna SMARTa mål och sätt upp någonstans så att det syns tydligt (kylskåpet?). Ha detta som ett mantra att ta till när latmasken kommer krypande, när sötsuget är som värst eller när motivationen helt enkelt börjar tryta.

Att tappa motivationen är inget misslyckade- att ge upp är det däremot..

Gör upp en handlingsplan för hur du ska gå tillväga för att nå ditt mål. Tänk på att ett mål utan handlingsplan är bara en önskan!

Sätt upp smarta delmål och klappa dig själv på axeln när du lyckas nå dem. Utmaningen på Kureras Facebooksida som drar igång nästa måndag kan vara ett delmål.

60minuters fysisk aktivitet (som kan delas upp på flera tillfällen under dagen)varje dag och Dagens Övning, olika övningar varje dag som kan göras var som helst utan några avancerade redskap.

Är du redo?

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt