Carolins träning

Hon har nått sitt SMARTA mål!

Postad: 25 januari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Klienter, Kondition, Kost, Motivation, Okategoriserade, Planering, Styrketräning, Träning, Viktminskning | Etiketter: , , , , , | 4 kommentarer

Känner ni igen henne?

bild-347

Det är inte helt lätt, då hon förändrats en hel del det senaste halvåret 😀

Jag har skrivit om henne förut. Therese- kämpen!

https://kurera.se/carolin-helt/2013/10/31/en-riktig-kampe/

Nu har hon nått sitt SMARTA mål!

Hennes mål var att minska 10procent i kroppsfett. Hon har minskat drygt 11procent och i smörpaket räknat – 27 stycken!! TJUOGOSJU!! Lägg det i varukorgen nästa gång ni handlar 😉

Hur har hon lyckats?

 • Hon bestämde sig- på riktigt
 • Hon satte ett långsiktigt SMART mål
 • Hon gjorde en handlingsplan
 • Hon skaffade den hjälp hon behövde för att genomföra det
 • Hon har ätit bra mat – varje dag.
 • Hon har haft nolltolerans mot skräpmat, godis och snacks
 • Hon har varit fysiskt aktiva varje dag
 • Hon har varierat sin träning

Det allra viktigaste är att VILJA – på RIKTIGT. Inte “jag borde” eller “jag skulle vilja men…”

Att satsa på bestående resultat istället för snabba resultat är ett vinnande koncept. För hur mycket värt är det att “rasa” 10kg på 5 veckor om man efter 3månader är tillbaka där man startade igen. Risken med snabb viktminskning är dessutom att det är annat än fett som går förlorat – muskler alltså.

Ett mål utan handlingsplan är bara en önskan… Therese skaffade hjälp för att nå sitt mål och jag är så jäkla glad för att hon valde mig 😀

Therese har gått ner i vikt tidigare men då har det enbart fokuserats på kilon och på kalorier- inte på att gå ner i fettvikt och på vilka näringsämnen kalorierna kommer ifrån. Hon har fått göra en helomvändning när det gäller maten och har skippat snabbmat till förmån för välplanerade måltider och mellanmål.

Hon har ätit mat som innehåller långsamma kolhydrater i väl avvägd mängd. Nej, man blir inte tjock av kolhydrater så länge de är av god kvalitet och i rätt mängd. Kolhydraterna har gett henne energin att orka träna hårt.

Hon har ätit rikligt med protein. Det har hållit henne mätt, reglerat hennes sug efter snacks och godis och hjälpt henne att bevara muskelmassa.

Hon har ätit fett från framför allt olivolja, fet fisk, ägg och nötter.

Hon har ätit regelbundet– frukost, lunch, middag och ett par mellanmål. Även detta har hjälpt henne att hålla energinivån upp och hålla suget nere. Eftersom hon arbetar oregelbundna tider har det krävts planering. Therese har gjort vad som krävts av henne 😉

Therese Akilles häl har varit chips men nolltoleransen mot skräpmat har hjälpt henne att avstå. Chips är inte gjorda för att “bara äta ett”… Få lyckas i alla fall med den bedriften. Hon hade ju som bekant satt ner foten och bestämt sig och chips skulle inte hjälpa henne att nå målet så nolltolerans fick det bli.

Efter en lite smygande start har Therese tränat tung styrketräning. Nej, styrketräning gör dig inte stor och krallig. Det gör dig stark, ger dig en bra kroppssammansättning och håller energiförbrukningen i vila uppe (BMR).

Hon har kompletterat styrketräningen med simning, cykling, cirkelträning och löpning. Genom att variera träningen, både genom val av aktivitet och intensitet, har hon hållit sig skadefri och kunna hålla träningsdosen hög.

Ni ser – inga promenader i träningsprogrammet. Promenader är den minst tidseffektiva träning man kan ägna sig åt. De har hon sparat till sina vilodagar 😉

Therese har ett pannben som få men det har inte gått “jättelätt”. En del av hennes framgång ligger i att hon har skrikit, nej “skrikit” är fel ord, Therese skriker inte 😉 Hon har bett om hjälp när det varit tungt och hon har gjort det innan latmasken/suget tagit överhand. Smart!

Eftersom Therese inte är den typ av person som slår sig för bröstet och skryter över de resultat hon uppnått, får jag göra det åt henne. Jag är så stolt att jag blir tårögd och får gåshud på samma gång. Jag är inte ett dock inte ett dugg förvånad. Hon ÄR en kämpe! Hon har genomgått nån quick fix kur, hon har gjort en livsstilsförändring. Som hon själv skrev i går – “Du kan inte vara tjock om du inte har en livsstil som stödjer det”

Så hur firar Therese att hon gått i mål? Med en stor påse chips? För det har hon väl förtjänat?…

Nänä, ,man får de resultat man förtjänar 😉

Therese är såå värd sina resultat men nu sätter hon nya mål. Hon är en kämpe!!

 

 

 Gott Nytt År!!

Postad: 1 september, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kondition, Kost, Mentalt, Motivation, Okategoriserade, Planering, Tankar, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera

Nytt år? Ja, lite så känns det allt. Jag har alltid tyckt att avstampet efter sommar och semester är lite större än vid nyår. Ett helt nytt arbetsår ligger framför en och väntar. 11 månader till nästa sommarsemester. Så mycket tid som bara väntar på spenderas 😀

Helt rätt tid att sätta nya SMARTA mål. Jag har skrivit om SMARTA mål tidigare men som ni redan vet- Repetition är kunskapens moder 😉

S-PECIFIKT.Ditt mål måste vara tydligt och väldefinierat så du lätt kan se målbilden för ditt inre öga. Ser du hur du korsar mållinjen på Vasaloppet/ Tjejmilen/ Lidingöloppet. Eller hur du klarar 10 armhävningar…”Må bra” är lite väl luddigt att ha som smart mål även om det är precis det du kommer göra bär du nått det.

M-ÄTBART. För att det inte ska råda något tvivel om du har nått målet eller ej bör målet vara mätbart. Då räcker inte heller ”Må bra”. De flesta mår rätt bra efter ett glas rött, liggandes i TV soffan med handen i chipsbunken också…

A-TTRAKTIVT. DU måste vilja nå målet. Det måste vara DITT mål då det är din vilja, dina ansträngningar och uppoffringar som kommer ta dig ända fram. DU och ingen annan..

R-EALISTISKT. Välj ett mål som utmanar dig men som är realistiskt. Du måste ha de fysiska och praktiska förutsättningarna att nå målet. ”Midsommar 2013 ska jag väga 60kg” kanske inte är realistiskt om du väger 100pannor idag..

T-IDSBESTÄMT. Ange ett exakt datum då målet ska vara nått. På så sätt har du helt enkelt inte tid att låta bli att följa din plan.

A- ACCEPTERAT. Berätta för andra om din målsättning. Det blir så mycket svårare att ge upp när man berättat för andra vad man bestämt sig för.

Om motivationen börjar tryta gäller det att ha sitt SMARTA mål uppskrivet- synligt. Läs begrunda och följ din handlingsplan.

Handlingsplan? Vad för nåt sa du? Kanske ni tänker…

Ett mål utan en handlingsplan är bara en önskan. PLANERING mina vänner- det är bra grejer det 😉

Vad kan väl vara bättre att göra söndagen den 1 september, än just en handlingsplan inför kommande arbets-/skolår?

Visst är det gott om tid men ack vad den försvinner fort om vi inte ser upp 😉

168….så många timmar har vi per vecka.

Gör en inventering av din tid.

 • Arbete- resor till och från
 • Familj & hushåll
 • Sömn
 • Träning

Fyra viktiga delar- det krävs planering för att alla delar ska få sitt.

Har du ett arbetet som innebär att du sitter på rumpan mest hela dagen- se till att planera in någon fysisk aktivitet varje dag.

“VARJE DAG?!  Är människan galen?!” tänker ni kanske? Jag menar inte att man ska träna stenhårt varje dag. Variera din träning- inte bara träningsform utan även intensitet. Vissa dagar är promenader ett bra val, andra dagar är det läge att höja intensiteten och där med effektiviteten. Tränar du på det sättet är det ingen risk att du blir övertränad. Fundera i stället på vad 12 timmar sittandes på rumpan gör för hälsan…

Genom att ha träning på schemat varje dag slipper du enkelt frågan OM och kan i stället fokusera på VAD. Denna fråga har du givetvis ställt dig när du gör din veckoplanering- inte samma dag eller just det klockslag som det står “Träning” i kalendern 😉

Känns det helt kört att få till träningen en dag? Tänk vad många armhävningar, knäböj, utfall och crunches du hinner på bara 15 minuter. 15 minuter är ynka 1 procent av dygnet. Kom igen- det hinner ALLA.

Okej- det är ingen fara vare sig för fysiken eller formen om man någon dag då och då är inaktiv MEN genom att vara aktiv, genom att hålla ditt schema gör du dig själv påmind om att du faktiskt håller din plan och att du har ditt SMARTA mål i sikte. Det ger ny energi och rätt fokus- Du är en vinnare som håller dig till din plan och når målet! Klapp på axeln för det 😀

bild-268

Hörni- den krispiga, sparkande, härliga, aktiva HÖSTEN är här! Nu kör vi!

 

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt