Carolins träning

Rutiner- min lifesaver

Postad: 21 september, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Träning | Etiketter: , , | Kommentera

Hösten och våren är de perioder då jag har allra mest att göra och det är jag inte ensam om.

Hur göra för att hålla energin uppe och faktiskt kunna njuta av farten?

RUTINER- svarar jag. Låter det trist?

 

Med rutiner menar jag att hålla fast vid alla goda vanor trots att man kan tycka att tiden inte räcker till.

 

 

  1. Ät regelbundet- ladda kroppen med bra energi så ger man sig själv möjligheten att hålla tempot uppe. Det är oftast mellanmålen som ryker när man har fullt upp. Se till att ha bra nödproviant tillgänglig- nötter, frukt, kokt ägg, keso, en proteinshake.
  2. Sov- Tumma inte på nattsömnen den är absolut nödvändig för att kunna återhämta sig.
  3. Träna- fysisk aktivitet är energigivande, stressreducerande och ett absolut måste för att må bra. Har du ont om tid så se till att den träning du faktiskt hinner med blir så effektiv som möjligt. Själv älskar jag cirkelträning, det kan man klämma in var som helst och när som helst. Kroppen är ditt redskap- armhävningar, utfallshopp, knäböjshopp, burpees, plakor av olika slag, situps, jumping jacks, har du ett par hantlar så fixar du axelpress, dips – det finns massor att göra och håller du tempot uppe får du massor gjort på bara en halvtimma. Hur mycket är en halvtimma av ditt dygn? 2 procent, det har alla tillgodo Letar vi extra noga kanske vi hittar 2 procent till, då är det ju helt fantastiskt vad mycket som hinns med � 
Ät, sov, träna- mitt recept för energi!


Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt