Carolins träning

Huslig så det förslår..

Postad: 22 september, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Kost | Etiketter: , , | 2 kommentarer

Huslighet är inte min främsta tillgång ska jag villigt erkänna men jag gör matlådor….till mig själv. Maken är tämligen ointresserad av att äta mina matlagningskreationer. Mitt fokus är funktion, smakar det bra är det en bonus och smaklökarna kan vänja sig vid det mesta. Med funktion menar jag bra innehåll med minimal insats vid spisen.

 

Ledig lördag och tid att fylla på matlådeförrådet. Idag blev det wokgrönsaker, lax, olivolja, diverse kryddor och in i ugnen.  Borde valt färska grönsaker nu när det är säsong för det men latheten tog överhand, kompenserar det med att äta lite mer av dem. Bladspenat, marinerad tofu, halluomi, soltorkade tomater, olivolja, sambal och ännu mer kryddor bestod matlådevariant nummer två av.

 

Spenat är en favorit, gott och med ett kanonbra näringsinnehåll. Det innehåller blandannat nitrat som bidrar till starkare muskler. Karl-Alfred hade rätt alltså! 200-300 gram om dagen rekommenderar forskarna. Rödbetor innehåller samma  ämne, 3-4 betor om dagen krävs för samma effekt.

 

Dessutom är spenat extremt kalorisnålt – 1kg innehåller lika mycket energi som i fem små Finn Crisp (som i och för sig är ett bra alternativ på kex).

 

Vill ni ha riktigt bra recept bör ni nog läsa några av de andra bloggarna här på kurera.se ;-)Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt