Carolins träning

Det är okej, jag tränar ju…

Postad: 27 februari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kondition, Kost, Okategoriserade, Träning | Etiketter: , , , , | En kommentar

Tänk så ofta man får höra ovanstående påstående i alla möjliga sammanhang… Och visst är det mycket man slipper oroa sig för just på grund av att man tränar regelbundet men det finns fällor med att tänka på det sättet…

En fälla kan vara att man skippar alla tillfällen till rörelse i vardagen just för att man “tränar ju ändå”.  Det finns rulltrappor upp till den våning där vårt gym ligger. Jag brukar roa mig med att kolla vilka som väljer de vanliga trapporna och vilka som väljer den rullande modellen på väg upp till gymmet. Förvånansvärt många väljer rulltrappan. Helst vill man givetvis ha en parkering till bilen så nära inpå som det går också. Sen inleder man träningen med att värma upp genom att gå på löparbandet 😮

Den uppvärmning hade ju redan varit avklarad om man valt att använda kroppen lite mer under transportsträckan  😉

Vi nordeuropeer tränar mycket, förmodligen mest i hela världen, men vi är även de som sitter allra mest still. 60procent av vår vakna tid spenderas sittandes på rumpan?! Sicken tur att det tränas så flitigt, hur hade det gått annars.

Men tänk vad vi skulle tjäna på att verkligen använda de tillfällen till rörelse som vardagen bjuder på. Alla delar räknas och man ett stillasittande arbete är det extra viktigt att ta de tillfällen som ges att använda kroppen till det den är gjord för – Rörelse! 

Det är just det långvariga stillasittandet som är hälsofarligt enligt Maj-Lis Hellenius som jag citerat förut. Den kloka överläkaren på Sveriges första livsstilsmottagning vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Hon säger även följande-

“Vi har kommit så långt i vårt stillasittande att det inte går att banta bort”. Hon tycker även att medias fokusering på maten är synd när det kommit så mycket forskning som visar vad som händer både med midjemått och ämnesomsättning bara vi ställer oss upp och sträcker på benen en gång i halvtimmen.

Och när det gäller mat säger hon följande“Vi behöver inte vara rädda för vare sig kolhydrater eller fett- men gärna bli mer kvalitetsmedvetna.”

Artikeln hittade jag i Buffé ICAs stamkundstidning. Bra artikel! Blev på gott humör när jag läste den 😀

Blev på inte riktig lika gott humör när jag i samma tidning några uppslag tidigare ser reklam för nya kexchokladen, nu med yoghurt med texten – “Sveriges godaste mellanmål” och jag blir såå trött…Kexchoklad är INTE  mellanmål, det är GODIS – inget annat. PUNKT.

 

 

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt