Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

Att bli med blogg

Hej!

Jag tänkte just på att jag satt här och skapade nytt liv. På flera sätt. Tänk hur många livsformer vi skapar under vår livstid! En del som bär frukt, som överlever, en del vi tröttnar på, som kanske bara ser dagens ljus. Det krävs helt klart en insats för att hålla något vid liv, oavsett om det gäller barn, djur, växter eller en blogg. Det här är första gången jag bloggar. Jag har skrivit i många former, men detta är nytt. Jag känner redan att jag väntat för länge med att börja. Det passar mig egentligen väldigt bra, eftersom när jag väl skrivit av mig så känner jag mig färdig med det. Det är alltid något nytt som vill presentera sig.

Min vision med den här nyfödda bloggen är bl.a. att skriva om hur det är att leva i en relation som hela tiden växer och utvecklas samtidigt som jag själv gör det. Och om att vänta nytt liv. Helt plötsligt ska vi två bli tre och vad innebär det? Och graviditeten, hur förhåller man sig till den på bästa sätt? Jag tror på att ha en avspänd medvetenhet. Samtidigt som jag förundras och gläds över alla fantastiska produkter som underlättar livet just nu och som kommer underlätta för det kommande livet så undviker jag för mycket information och råd då det ofta skapar fler behov eller lyfter fram fler problem än vad jag egentligen har. Jag lyssnar mycket inåt och tänker även på hur det ser ut i andra delar av världen där livet är mindre materialistiskt. Ofta behövs kanske inte mycket mer än en bärsjal, mat och kärlek för att ha ett nöjt barn.

Jag är nu i vecka 16 och min förundran över hur magiskt livet är växer varje dag, i takt med min mage.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)