Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

Från glädje till oro och tillbaka igen.

Det här med att flytta är sällan en liten sak. Varken praktiskt eller känslomässigt. Jag har flyttat många gånger i mitt liv och verkligen uppskattat förändringen som flytten innebär. Ofta har jag flyttat till helt nya städer, där jag inte känner någon och där ingen känner mig. Det finns en lockande spänning i nystarten.

I helgen blev jag och Marcus Hjärnarpsbor. Vi flyttade visserligen inte ens en halvtimmes bilfärd från Helsingborg, men det är ändå en helt annan värld. I lägenheten vi bodde i innan väcktes vi alltid av buller från vägarbete, ombyggnad av parkeringar, trottoarer och av skolan mitt emot. På tre år har de i stort sett gjort om allting kring huset vi bodde i och länge fanns det inget jag önskade mer än att vakna till ljudet av fågelkvitter istället.  Två mornar har jag fått göra precis just det. I flera års tid har jag önskat mig att kunna gå ut på en gräsmatta utan att behöva ta cykeln dit och även det har jag fått nu. Minst lika länge har jag velat bo nära skogen, med bara några få steg till den omslutande grönskan. Även det har jag fått.

Det jag däremot hade glömt, är hur utmattande det är med en flytt. Med att bo med ena foten i en flyttkartong i flera veckor och sedan ta ut sig fullkomligt för att frakta saker och städa (nästa gång blir det flyttfirma, var så säker). Så mitt i min efterlängtade skogspromenad bryter jag halvt ihop och gråter och skrattar vartannat av förvirringen med att plötsligt bli överväldigad av tystnaden och ensamheten när det är allt jag har önskat mig så länge! Tack och lov är skogen ett bra ställe att gråta ut på, och jag gav mig själv löftet att lita på att detta är precis vad jag behöver och vill ha, även om allt är annorlunda, nytt, outforskat. Det fina med att flytta är att det kan bli mycket bättre än det var förut. Men det gäller att släppa taget om det gamla och säga: det här är mitt liv nu, och så här vill jag ha det.

Här sitter jag numer och bloggar, med bäcken som bakgrundsljud

sten


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)