Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

Det blir inte alltid som man tänkt (inte för att man kan tänka särskilt långt)

Äntligen börjar ordningen efter flytten infinna sig! Det har varit högprioriterat att få allt på plats och Marcus har fått spendera kvällarna med att skruva upp saker på väggarna, eftersom jag vägrar befatta mig med borrmaskiner. Jag hade en del förväntningar om hur det skulle vara när man ÄNTLIGEN bodde i hus. Vissa saker har infriats och andra inte.

Några saker som jag hittills upptäckt om livet på landet:

 1. Folk är betydligt mer angelägna att hälsa på när man bor i hus än i lägenhet, vilket blev komiskt uppenbart direkt vi flyttat.
 2. Jag behöver faktiskt öronproppar ibland även här, men nu är det fågelkvitter och grannens högljudda hundar istället för vägmaskiner som väcker mig.
 3. Både jag och min man blev genast mer intresserade av vilka som kör förbi. Särskilt eftersom det bara är vi, grannen och postbilen som har anledning att köra förbi vårt hus normalt sett och p.g.a. att det tydligen vart en del inbrott i området.
 4. Jag har t.o.m. ofta koll på vilka som går förbi huset, bara för att jag faktiskt blir glad över att se dem gå förbi.
 5. Bilarna som kör förbi huset på landsvägen strax nedanför är inget som alls stör mig. Vilket är förvånande då jag trodde det var en av de saker som skulle störa mest. Återigen är det skönt att civilisationen gör sig påmind, om så bara genom bilarnas susande förbifart. Nu låter det som att det är världens mest isolerade plats, vilket det inte är (vi har faktiskt grannar om än inte så många) men jämfört med att bo i stan bredvid en skola, är det en helt annan värld.
 6. Det är så mycket roligare att hämta posten i en brevlåda än på golvet i hallen. Fråga mig inte varför, kanske är det bara överraskningsmomentet innan man sett vad man får. (även om synen av en låda full av reklam tar kål på spänningen ögonblickligen)
 7. Vi har bara grillat en gång sedan vi flyttade hit. Jag trodde vi skulle vilja grilla allt vi åt när vi väl bodde på landet och slipper köra en mil för att hitta lämplig grillplats.
 8. Jag gillar faktiskt att tvätta nu när jag slipper gå fyra trappor till tvättstugan och tvätta minst fyra maskiner åt gången!

Listan kommer säkerligen fortsätta att fyllas på. Livet är ju en enda stor överraskning på många sätt. Vi får det vi mest önskar oss, men vi kan aldrig veta riktigt hur, när eller precis vad som följer med våra drömmars förverkligande. Livet blir aldrig förutsägbart och det är jag väldigt tacksam för.

Bland rosor och glada grenar:

pinne 003


3 comments on “Det blir inte alltid som man tänkt (inte för att man kan tänka särskilt långt)

 1. Pernilla on

  Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Det är så skönt att plugga in öronpropparna djupt i öronen när man gå och lägger sig och verkligen höra hur omvärlden stängs ute. Sover själv jämt med öronproppar då jag har svårt att somna med störande ljud om kring mig och sover väldigt lätt. Vaknar av minsta lilla ljud om jag inte har propparna på mig. Har du något bra tips på öronproppar att sova med? De vanliga gula som jag har får jag ibland lite ont av.

  Svara
  • Caroline Falk on

   Ja jag upptäcker allt fler ställen där de är bra att ha=) På planet, stranden, överallt där man vill ha lugnt o skönt och där man ofta blir störd av ljud.
   Men det beror ju på hur känslig man är. Ibland får man ju helt enkelt försöka släppa fokus på ljuden bara. Jag köper mina på apotek hjärtat, Öronproppar Beige Small heter de. Får ont i öronen av alla andra. Min syrra använder platta proppar i silikon som man själv kan forma, de ska tydligen vara väldigt snälla mot örat! Finns också på apotek. Lycka till och sov gott=)

   Svara
 2. Pernilla on

  På flygplan har jag med öronproppar. Jag har också alltid öronproppar på konserter, uteställen, bio, spinningpass och när jag använder maskiner som bullrar (gräsklippare, dammsugare, matberedare, elverktyg mm). När jag är på stranden eller eller i badhuset så har jag simproppar på mig för att slippa få vatten i öronen. Brukar låta dem sitta i även när jag inte är i vatten. Bara för att stänga ute lite extra ljud. Så skönt med tystnad. rät skönt att testa att ha öronproppar på sig en hel dag. Sen förstår man hur mycket ljud som finns omkring en. Har hunnit testa de beige öronpropparna nu. De var verkligen sköna. Dämpade bra och gjorde inte ont. Även bra färg för att inte synas i öronen. Köpte även silikonpropparna. De var ännu skönare. Kändes inte ens att man hade dem på sig. Allt blev bara så tyst och skönt. Tror även att de är perfekta på stranden då de också stänger ute vatten ur öronen. Hatar nämligen att få vatten i öronen.Tycker det är sjukt obehagligt när det skvalpar runt i flera timmar.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)