Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

Magiska dagar med krångliga magar.

Det blir inte alltid som man tänkt. Men jag tänker att det på något sätt ofta blir helt rätt ändå, även om vi inte ens vet om det. Det tröstade jag mig med igår, då jag förmodligen fick solsting (vi är just nu på en försenad bröllopsresa till Kroatien) och då jag förutom att vara sängliggande resten av dagen, missade middagen på restaurangen uppe i bergen som tydligen ska vara nåt alldeles särskilt. Senare på eftermiddagen blev jag dessutom dålig i magen. Så kan det bli. Så jag upprepade mitt mantra i huvudet: vem vet om det här är dåligt eller bra. För är det något jag har lärt mig så är det att eftersom man inte ser hela bilden och alla följder av val och omständigheter så är det ingen mening med att döma något som fel i i förväg.

T.ex. så blev en konsekvens av huvudvärken att jag inte åkte upp bergen och därför slapp få magsjuka där. Tack för det. Dessutom var jag så trött att jag bara orkade äta nere i hotellrestaurangen och tur var väl det för då kunde jag äta massor med ris, fisk och kokta grönsaker som är superbra för knasiga magar istället för det eviga utbudet av pommes och pasta på restaurangerna i byn. Dessutom slapp jag enligt min man lyssna till de göteborgare som hade lagt sig bredvid våra solstolar och pladdrade oavbrutet och högljutt under större delen av eftermiddagen. Och det säger jag bara, lite solsting har jag nog lättare att stå ut med på semestern än svenskar som diskuterar formen på moln och annat lika intressant i timtal.

Idag blev det i alla fall ett besök hos doktorn, mest för att få läkarintyg. Alla prover visade sig vara bra och bebisen verkar inte vara i fara tack och lov. Det var inget jag egentligen oroade mig för eftersom det har vart ett himla liv på henne de senaste dagarna. Kanske firar hon att det nu gått 22 veckor och hon nu räknas som barn och inte foster. Det är riktigt häftigt att hon är livsduglig nu om hon skulle födas alldeles för tidigt. Fortfarande blir vi helt förundrade över att det bor en liten varelse i magen som snart kommer vara lika närvarande i vår vardag som vi själva är.

 

Solen går ner över Makarska Rivieran och den växande magen

IMG_8074


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)