Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

En riktig kärleksfest

Det är verkligen något speciellt med bröllop. Igår var det några vänner till oss som knöt bandet, förra året var det vi. Vi har gästat ganska många bröllop de senaste åren, vi är väl i den ålder då de flesta gifter sig. Det mest fantastiska med bröllop enligt mig är talen och framträdandena av brudparet och av deras släkt och vänner. En kväll, där man får öppna hjärtat på vid dörr och låta ord som annars aldrig får höras, fylla alla andras hjärtan. Det är magiskt när det händer. Ordet kärleksfest klingade i mig hela kvällen, bröllop är att fira kärleken.

Jag skulle aldrig kalla mig själv romantisk, och jag hade aldrig gift mig om det hade inneburit mer plikter, förväntningar eller om det hade begränsat min eller Marcus frihet. Innan jag träffade Marcus hade jag inte en tanke på att någonsin gifta mig. Och jag kan fortfarande förstå de som enbart ser det som en belastning för förhållandet eftersom jag själv tänkt så en gång i tiden. Men det är även en ceremoni mellan två människor som innerligt vill leva ihop och som vill uttrycka den kärleken inför andra. Vi hade dock aldrig lovat varandra: ”tills döden skiljer oss åt”, som många gör. För oss innebär den meningen ett löfte som ingen kan ge, eftersom ingen kan förutspå förändringar. Ord innehåller så mycket mer än man tror och leder lätt till förväntningar. För mig är kärleken fullständigt fri, orädd, förlåtande och lekfull i sin natur och jag tror helt och fullt att ett äktenskap kan innehålla allt det. 

För oss förändrade inte bröllopet vårt förhållande nämnvärt och jag minns att det nästan kändes lite snopet. Skulle det inte kännas annorlunda efteråt? Vi är fortfarande vi; två fria individer. Vi är också en enhet med intentionen att fungera ännu bättre ihop. Funkar jag så funkar ofta vi. Funkar vi så funkar jag bättre. Det är det fina med förhållanden: att det kan lära oss att uppnå balans mellan jag och vi. Och är det inte samma sak att vara en del av mänskligheten? Att hitta sig själv och hitta sitt sammanhang. Tänk om man skulle ha en ceremoni för att fira att man hör samman med alla andra... Vilken kärleksfest det hade varit!

freedom1


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)