Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

Att ha roligt kan vara väldigt tröttsamt

Jag har varit väldigt trött mellan varven de senaste veckorna. Förmodligen en kombination av lite för många utflykter, alla inredningsprojekt efter flytten och den extrema värmen som inte alls passar mig. Dessutom har mina fötter blivit extra känsliga och numer blir jag trött så fort jag går en stund på hårt underlag. Jag tror att hela jag är extra känslig just nu, även om det ofta är på ett ganska behagligt vis, som för att hjälpa mig hitta inåt när jag har för mycket i görningen.

Tack och lov brukar jag säga, att min stresströskel är så låg att jag aldrig skulle kunna smyga över ens med hjälp av de mest övertygande löften om vila dagen efter. Jag är inte en av dem som kommer bränna ut mig. Jag kommer helt enkelt aldrig komma så långt. Men jag är därför också en jäkel på att lyssna till mig själv och ladda upp mina mentala, känslomässiga och fysiska batterier så jag hamnar på banan igen när jag trampat på aningen för länge.

Idag var det fysiska batteriet helt urladdat efter att vi kommit hem efter medeltidsfestivalen i Landskrona. Det var väl helt enkelt droppen som fick bägaren att rinna över och jag kunde bara mumla fram mina önskemål om mat från soffan till Marcus som tack och lov förstår att det gäller att vara inkännande i såna lägen. Så efter maten tyckte han att jag ju kunde ta ett bad nu när vi hade badkar och det var nog det bästa jag hört på väldigt länge. Och när jag låg där och njöt och smuttade mousserande must tänkte jag att det gäller att veta i förväg vad man behöver när man väl behöver det. För när man väl är nere på botten har man inte mycket till fantasi eller drivkraft för att vända humöret. Men ofta behöver man faktiskt bara man ägna en stund åt något man älskar och uppskattar för att piggna till.

Min lista fylls på hela tiden:

 • sitta vid stenen på baksidan och kolla på fjärilar
 • kela med katterna,
 • lyssna på musik eller läsa
 • promenera i skogen
 • åka bil på krokiga landsvägar
 • se någon kul serie eller film
 • kolla klipp på söta djur på youtube (Simons cat är den mest effektiva moodbooster jag känner till)
 • kolla på turkosa inredningsdetaljer, allt turkost gör mig faktiskt gladare!
 • känna min sparkande mage
 • rensa ut gamla saker
 • gå på loppis och leta nya gamla saker=)

Tumlarsafari 006a

T.o.m Tumlarsafari tar på krafterna, även om det är väldigt kul! Det finns ju alldeles för mycket att göra i Skåne på sommaren. Som tur är finns det lika många sätt att vila upp sig. En Tuss på magen funkar alltid!

DSC_0537

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)