Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

Ett lyckligt slut på en olycklig historia

Idag fick jag verkligen uppleva en riktig kärlekshistoria. Jag var nere i Helsingborg för att ge en behandling och hade bestämt med en vän att ses på fika hos henne efteråt. När jag kom dit fick jag veta att hon och hennes dotter precis fått hem en liten kattunge! Kattgalning som jag är, tolkade jag det förstås helt egoistiskt som en gåva från ovan för att förgylla min dag!

Det lilla underverket var max 10 veckor gammal och kolsvart med gröna enorma ögon. Tydligen hade de åkt till katthemmet för att se om de hade någon kattunge, vilket de pratat om att skaffa ett tag (de hade ju bara två vuxna katter sen innan så det förstår ju vem som helst att det var dags för tillskott i kattklanen) men nu föll det sig så att katthemmet inte hade någon kattunge, så de bestämde sig för att avvakta ett tag. Då fick de veta att en man just ringt till katthemmet och bönat och bett att de ska hämta en liten kattunge som han hittat instängd i ett garage med sin döda kattmamma några dagar tidigare. Han hade tre katter sen tidigare och hade inte plats för en till, men det hade inte katthemmet heller. Så när Catarina fick veta detta och dessutom höra att den var helsvart vilket var precis vad de ville ha, så bestämde de sig för att ta den. Och fick även veta att den lilla stackarn, oklart hur länge den vart instängd, svultit tills den i desperation börjat äta på sin döda mamma. Går knappt att tro att det är sant. Så liten och redan upplevt sånt mörker. Det hade krävts fyra personer för att fånga in honom, men när de lyckades fann han sig genast i sina välgörares intentioner om att hjälpa honom och blev snäll som en, tja, kattunge.

Det var ingen lycklig barndom han hade bakom sig tyvärr men jag kan lova att jag aldrig sett en så kärleksfull, social och gosig kattunge tidigare. Och jag har träffat många! Han spann högre än de flesta vuxna katter och gick hela tiden mellan oss för att dela sin kärlek rättvist. Han kröp gärna upp och la sig precis under hakan och kelade. Han somnade t.o.m på min axel medan han spann nöjt i mitt öra. Jag vet inte vem som var lyckligast; han som blivit räddad till ett så kärleksfullt hem eller jag, så upp över öronen tacksam över att en katt ville gosa så, när mina egna bara vill mysa på sina villkor. Jag är innerligt glad över att han fick hamna just i det hemmet, men lite gladare hade jag allt blivit om han hamnat hos mig…

Kan man vara sötare än jag? Tror knappt det va.. mms_20140818_211730

mms_20140818_211842

mms_20140818_211837

 

 

 

 

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)