Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

Första partiet som lägger ner piskan får min röst!

Sedan jag var i 23års åldern har jag inte varit särskilt intresserad av den politiska debatten. Det var jag kanske inte då heller, men jag var verkligen en idealist och det var inte svårt att få mig att gå igång på alla cylindrar när det gällde frågor som rättvisa, jämlikhet, köttindustri och främlingsfientlighet. Jag och Marcus hade många heta diskussioner, särskilt eftersom han älskade att argumentera mot mig vilken sida jag än tog. Jag tror det var lite av en sport för honom. Jag har alltid tyckt att det är rätt trist med politik, men jag har insett att det är för att min egen ideologi är så oerhört skild från någon av de sittandes partiernas.

Att rösta på den minst sämsta känns väldigt svårt för mig som inte kan kompromissa med det jag verkligen tror på. Om det enda som räknas är att man har ett jobb att gå till, när människor idag mår allt sämre, är sjukare, mer stressade än nånsin, när fler och fler barn äter antidepressiva och man ändå vill införa betyg i lägre klasser så har man enligt mig helt förlorat sin människosyn på vägen till makten. Jag får känslan av att det man förmedlar med dagens politik är: "jobbar du inte ihjäl dig så får du inte leva! Sluta lyssna till dig själv, din kropp, din sanning, din intuition så är du en god medborgare. Om du sen bränner ut dig så har du ingens stöd i ryggen, då får du skylla dig själv för att du lyssnade till oss istället för till dig själv". Typ. För vad lever vi för, varför är vi här, om livet bara ska vara en kamp, ett ansvar? Ett liv som faktiskt är en gåva  och som inte förväntar sig mer av oss från att vi föds än att vi lever det på vårt eget sätt. Jag är övertygad om att när vi får leva utan att ha piskan efter oss så frigörs all vår kreativitet, lust och glädje över att kunna bidra och uttrycka oss. Då kommer vi lägga kraften på att förverkliga våra idéer, växa som människor, stötta varann och ta ansvar för andra, på grund av att vi faktiskt bryr oss! Men vem ska ge oss chansen att visa vad vi går för, när vi inte blir tvingade?

Det är även lite speciellt nu när man ska ha barn i valtider, för plötsligt är det ju helt andra frågor man fokuserar på. Plötsligt är man själv och ens egen värld inte viktigast utan den värld som man vill lämna över till den lilla i magen. Nästan så att jag själv vill bli politiker för att se till att hon för alltid slipper äta förgiftad mat, sova på madrasser med kemikalier, andas in avgaser eller utsättas för stress i skolan och på jobbet. Och samtidigt måste man göra allt man kan för att inte bli någon stadsminister hemma, utan jobba för att hon så snart som möjligt ska känna att hon har samma valmöjligheter i sitt liv som jag har i mitt. Att lämna över makten till den lilla människan - kanske något för vår blivande stadsminister att tänka på.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)