Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

Ett oväntad besökare som flyttade in permanent

Många skulle säga att det är opraktiskt att skaffa en kattunge när man har 2,5 mån kvar av graviditeten. Jag är inte en av dem. Dessutom hävdar jag att katten väljer oss och inte tvärt om. Jag berättade ju för några veckor sedan om hur en vän tagit hand om en övergiven, svulten liten kattunge. Egentligen på tok för liten för att inte vara kvar hos sin mamma, men hans mamma hittade tyvärr död, så min vän och hennes dotter fick helt enkelt rycka in som surrogatmammor till den lilla närhetstörstande kattungen.

Jag blev väldigt tagen av den lilla, även om det sällan är svårt för katter att charma in sig hos mig. Jag har hursomhelst känt att det funnits ett speciellt band mellan den här katten och mig. Så när min vän hörde av sig och frågade om jag var intresserad av att ta över honom eftersom hennes andra katter ständigt var på honom fick jag ju ett nytt problem: att min man inte alls var intresserad av en tredje katt. Det ska tilläggas att han inte var särskilt intresserad av att skaffa de första två, särskilt inte då han var allergisk mot katter. Detta lyckades han dock behandla bort. Så stor var alltså hans kärlek till mig att han inte kunde neka mig det jag mest ville ha.

Men efter ett hembesök av den lille, så gick han med på att prova att ha honom här. Vi visste ju heller inte hur våra två andra katter skulle ta det. Det var såklart lite fräs den första dagen, knappt nåt den andra. De ser aningen reserverat på varandra, men några större hinder till att de utlyser fullkomlig fred mellan sig inom kort kan jag inte se.

Fördelarna med en kattunge i samband med graviditet har jag upptäckt är följande:

  1. Är mamman lycklig, är bebisen i magen lycklig. En kattunge är rena lyckopillret! (Med tanke på den enorma mängd endorfiner en kattunge resulterar i så är nog bebisen hög som ett hus där inne).
  2. Det är väldigt bra förberedelse till att bli mamma. Det kräver givetvis massor av tålamod att lära en kattbebis att sova på golvet på egen hand, eller lära den att inte klösa på fåtöljer.
  3. Man får en större förståelse för hur det är att vara behövd av någon annan och ansvara för ett annat liv.
  4. Det är väldigt underhållande att ha en lekande kattunge att titta på när man själv känner sig allt klumpigare.

Det finns säkerligen 1000 fler bra anledningar, men dessa är skäl nog för mig.

DSC_0757

DSC_0557 - version 2


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)