Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ett liv tillsammans

Vad behöver barn egentligen?

Det tar lite tid när man ska förbereda och inför ankomsten av ett nytt litet liv och jämföra alternativ. Var/ hur vill man föda? Vilka kläder bör man ha och hur många? Blöjor- tyg eller engångs? Transport- bära eller barnvagn? Sova- egen säng eller samsova? Just nu är jag glad över att vi inte skaffade så mycket saker tidigt i graviditeten. I början var vi mest inriktade på att inte glömma något viktigt, och därför utgick vi mer från tips från andra än vad vi kände var rätt och nödvändigt. Nu har vi gjort fler efterforskningar (mest jag om jag ska vara ärlig) och har ett annat perspektiv överhuvudtaget på vad vi tror är nödvändigt och först och främst vad som är mest naturligt för bebisen.

Så det enda jag retar mig lite på nu är barnvagnen. Den står just nu i vår klädkammare och tar upp nästan allt golvutrymme där inne. Jag tycker mest den ser klumpig och opraktisk ut. Jag är så inställd på att bära i sjal nu att vagnen känns väldigt överflödig. Men vi får se, kanske ger jag den en chans.

Jag är en jäkel på att göra efterforskningar på produkter. Ska jag ta reda på vad som är det bästa så måste jag leta worldwide. Tyvärr verkar det som att frakten till Sverige från vissa länder blivit dyrare så det är svårt att alltid kunna ta hem det man vill, vilket jag retar mig oerhört på. Det finns så många bra grejer för barn och mammor (som bärjackor t.ex.) som inte går att få tag i här i Sverige.

Det här alla fall just nu vad vi hittills skaffat/ ska prova för att sköta/bära: 

Looma sino bärsjal. Som trikåsjal passar den för barn upp till 6-12 mån beroende på fabrikat, sedan behöver man ofta en vävd. Tillverkas inte längre, finns bara begagnat men är omtyckt av väldigt många föräldrar som bär sina barn.

Bärjacka: Momawo coat 4 in 1. Allväderjacka, vindtät. Funkar även som gravidjacka då man använder en annan panel, eller som vanlig jacka. Superpraktiskt då bebisen oftast klarar sig med body och byxor, din kroppsvärme och skyddet från jackan. Inga overaller alltså.

Engångsblöjor: första månaden och när vi åker bort kommer vi köra med blöjor från Bambo Nature. De är nedbrytbara, svanenmärkta, oblekta, parfymfria, fria från skadliga kemikalier, allergivänliga och miljövänligt framställda. Bäst i test i råd och rön och enligt flera internationella siter för barnprodukter.

Tygblöjor: Kommer vi beställa först när bebben kommit ut, då vi vet lite mer de blöjbehov hon har och hur stor hon är. Märken jag definitivt vill prova är Bumgenius all-in-one med ekobomull närmast huden och Tots Bots Easyfit som är Öko-tex certifierade.

Babywipes: (kommer bara använda när vi är ute, hemma blir det lappar i bomull) Vill helst ha: Waterwipes som är helt helt rena från några konstigheter och älskade av småbarnsföräldrar världen över. Tyvärr finns de inte i Sverige. Står annars mellan Natracare, Naty eller Earth Friendly Baby Wipes.

Rekommenderar alla att ta reda på vad blöjor, våtservetter och produkter för barn innehåller innan man köper något. Det mesta på marknaden innehåller galet mycket kemikalier och parfymer som bebisar helt klart mår bäst av att slippa ha nära huden eller andas in.

Det är inte alltid lätt att bli medveten om allt detta, det kräver att man tar sig tid att kolla runt, men det finns så oerhört många forum, bloggar och sidor som säljer giftfria barnsaker att det hela tiden blir lättare… det blir allt svårare att skylla på att man inte vet, när all information man behöver bara är några tangenttryckningar bort. Jag har insett att det bästa är att ha ett ifrågasättande sinnelag till allt man ännu inte granskat innehållet på.

Återkommer när vi testat grejerna=)

Fina bärjackan från Momawo. Super mysigt för både mamma/pappa/bebbe!

Momawo_negre_davant_a6wz-94


2 comments on “Vad behöver barn egentligen?

 1. Siri on

  Tack för bra lista. 🙂

  Jag använder tygblöjor från http://imsevimse.se (tror jag) Även minimundus.se är jättebra. Har tvättlappar av flanell. Engångsblöjorna vi använder heter Beaming baby och finns på välsorterade ica-butiker bland annat. Kan även beställas direkt från england (tror det är beamingbaby.com bara) så tjänar man flera hundralappar -beroende på hur mkt man handlar givetvis – plus får man hem dem direkt till dörren.
  Napp-flaska i glas från tex Nuk. Finns bla på ekologiska barnmatsbutiken på Nybrogatan 60 och kan även beställas på nätet.

  Kram.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hälsningar från hammocken

Hälsningar från hammocken

föräldraskap

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i […]

Om samsovning

Om samsovning

Medvetet föräldraskap

Min man har ett par gånger diskuterat samsovning med sin mamma. Bland annat ska tilläggas. För det är en hel del normer som behöver omprövas efter ett par decennier. Man gjorde saker och ting annorlunda när vi var små och olika människor gör förstås olika även idag. Men hur som helst så undrar hon varför inte […]

Curla, styra, eller samarbeta?

Curla, styra, eller samarbeta?

Medvetet föräldraskap

Människan föds egoistisk. Åtminstone för att vara det en viss tid. Ett spädbarn har ingen nytta av att ta hänsyn till sina föräldrars behov, dess överlevnad hänger ju på hur väl det kan kommunicera sina behov av mat, skydd och närhet. Kräva det rättare sagt. Men när barnet blir större blir det nödvändigt med ytterligare ett […]

En metod för friare relationer

En metod för friare relationer

Okategoriserade

Kärlek har inget med krav, löften att leva tillsammans livet ut, eller med att uppfylla andras förväntningar att göra.  Kärleken är en öppen dörr som aldrig stängs; aldrig stänger ute eller stänger inne. Som aldrig tvingar någon att stanna när den inte vill. Men när vi brister i kärleken till oss själva mister vi den i […]

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Att ge allt och lite till är att vara mamma.

Kärlek

Det är inte lite man kräver av sig själv som mamma. Man tycker ju att det borde vara nog att bli någons mamma, någons allt. Någon som skyddar, älskar, vårdar, busar, sköter, tröstar, matar… Men samtidigt är man ju människa, med allt det innebär. Och vi människor ska ju göra så mycket. Vi behöver ju […]

Tryggare kan ingen vara…

Tryggare kan ingen vara…

Medvetet föräldraskap

Det är nog väldigt olika vilket fokus man har som förälder och vad man tycker är bäst för barnen. Det har såklart varierat mycket genom tiderna, idag tycker många att vi curlar med våra barn, när vi kanske tycker det är viktigt att lyfta fram barnens individualitet och behov av närhet. Men det var inte […]

En medveten närvaro med skitiga golv

En medveten närvaro med skitiga golv

Medvetet föräldraskap

Oh vad jag har längtat efter att få skriva av mig! Helt otroligt att tiden aldrig verkar räcka till när man har barn. Men det är bara att gilla läget och flyta med. För tack vare att barn kräver sån enorm närvaro har de ju faktiskt förmågan att sänka vår stressfaktor enormt. Om vi tillåter […]

Man blir kreativ som förälder

Man blir kreativ som förälder

Amning

Inte så att jag hade trott att spädbarn är okomplicerade, nej då. Inte direkt att de skulle vara lätta att läsa av och tillfredsställa så länge man lyckas förstå vad de vill. Eller, jo förresten. Just det hade jag nog ändå väntat mig. Men att amning skulle kräva så mycket problemlösning hade jag inte trott! […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)