Ett liv tillsammans

Hälsningar från hammocken

Det känns som att sommaren har gått så fort, och ändå har det knappt hunnit vara sommar. Så mycket har hänt med Iris, hennes framsteg är nästan det enda sättet att ha någon koll på tiden som går. 8 hela månader blev hon i helgen. Sommaren började med en namngivningsceremoni för henne hos min familj i Dalarna. Iris som ju betyder regnbåge, fick sitt namn välsignat med en dubbel regnbåge senare den kvällen och solen visade sig också för första gången på jag vet inte hur länge. Hon bär verkligen med sig både färg och ljus till världen. Och ljud. För jösses vad den ungen är högljudd! Det har hon inte fått från mig iallafall.

Min man är ju den enda av oss som hade någon egentlig semester (även om det varit långt ifrån en lat och lugn sådan) men även jag kom in i semestermode, tappade koll på dagar och rutiner och har mest känt för att pyssla hemma och sitta i hammocken och kolla på fjärilar. Överlag är jag alltid rätt passiv på sommaren, på vår och höst brukar idéerna och det kreativa flödet komma tillbaka även om det varit lugnare med det sen Iris kom. Livet har liksom legat på lur, ett påstridigt ”sen” viskar i mitt öra när jag tycker jag borde komma igång med företag och allt annat. Men de tar ju så mycket plats också de små. Och så måste det ju få vara.

Det blir allt svårare att få tid att bara sitta ner och skriva. Nu när man inte längre kan sätta ner henne och vänta sig att hon ska sitta still utan att välta framåt, kasta sig efter närmaste intressanta sak och stoppa allt i munnen. Men det är så otroligt spännande att se hur fort hon tar sig från ett steg till ett annat. Så fort man vant sig med att hon kan en ny sak så har hon redan gått vidare till att lära sig nästa. Dags att barnsäkra huset med andra ord!

DSC_2103

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katterna tycker också att det är mysigt att ligga vid fjärilsbusken och "titta" på fjärilarna.


Magiska dagar med krångliga magar.

Det blir inte alltid som man tänkt. Men jag tänker att det på något sätt ofta blir helt rätt ändå, även om vi inte ens vet om det. Det tröstade jag mig med igår, då jag förmodligen fick solsting (vi är just nu på en försenad bröllopsresa till Kroatien) och då jag förutom att vara sängliggande resten av dagen, missade middagen på restaurangen uppe i bergen som tydligen ska vara nåt alldeles särskilt. Senare på eftermiddagen blev jag dessutom dålig i magen. Så kan det bli. Så jag upprepade mitt mantra i huvudet: vem vet om det här är dåligt eller bra. För är det något jag har lärt mig så är det att eftersom man inte ser hela bilden och alla följder av val och omständigheter så är det ingen mening med att döma något som fel i i förväg.

T.ex. så blev en konsekvens av huvudvärken att jag inte åkte upp bergen och därför slapp få magsjuka där. Tack för det. Dessutom var jag så trött att jag bara orkade äta nere i hotellrestaurangen och tur var väl det för då kunde jag äta massor med ris, fisk och kokta grönsaker som är superbra för knasiga magar istället för det eviga utbudet av pommes och pasta på restaurangerna i byn. Dessutom slapp jag enligt min man lyssna till de göteborgare som hade lagt sig bredvid våra solstolar och pladdrade oavbrutet och högljutt under större delen av eftermiddagen. Och det säger jag bara, lite solsting har jag nog lättare att stå ut med på semestern än svenskar som diskuterar formen på moln och annat lika intressant i timtal.

Idag blev det i alla fall ett besök hos doktorn, mest för att få läkarintyg. Alla prover visade sig vara bra och bebisen verkar inte vara i fara tack och lov. Det var inget jag egentligen oroade mig för eftersom det har vart ett himla liv på henne de senaste dagarna. Kanske firar hon att det nu gått 22 veckor och hon nu räknas som barn och inte foster. Det är riktigt häftigt att hon är livsduglig nu om hon skulle födas alldeles för tidigt. Fortfarande blir vi helt förundrade över att det bor en liten varelse i magen som snart kommer vara lika närvarande i vår vardag som vi själva är.

 

Solen går ner över Makarska Rivieran och den växande magen

IMG_8074