Cecilia Ehrling

En av mina höstfavoriter

25 november, 2014 | Kommentera (0)

Hej!

Hoppas ni alla mår bra i höstmörkret. Tänkte att jag skulle dela med mig av ett av mina favoritrecept. Det är en jordärtskockssoppa med parmachips, perfekt i det ruskiga höstvädret. Den går snabbt att tillaga och är väldigt mättande.

Jordärtskocksoppa

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  •  smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 12 skivor parmaskinka

Sätt ugnen på 150°C. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan i ugnen 5-15 minuter beroende på skivornas tjocklek. Låt svalna på plåten.

Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden.Värm och smaksätt med peppar.

Alltid ett säkert kort när du har vänner på lunch eller enkel middag.

Smaklig spis!!

Postad: 25 november, 2014 Av: Cecilia Ehrling Kategori: Recept | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Cecilia Ehrling.
Ålder: 30 år
Bor: I Vasastaden, Stockholm.
Familj: Mamma, pappa och bror.
Sysselsättning: Dansare och inspiratör på heltid. Driver Cecilia Ehrling AB med fokus på dansuppdrag.
Om mig: Född och uppvuxen i Gävle. Började dansa när jag var 5 år och har dansat sedan dess. Vid 9 års ålder började jag att tävlingsdansa inom 10-dans. Under min tävlingskarriär har jag tagit ett flertal SM-medaljer och även representerat Sverige på EM och VM. Just nu så är Let´s dance en står del av mitt liv där jag har medverkat 7 gånger och vunnit den 3 gånger. För mig är träning och hälsa väldigt viktigt för att jag ska må bra och orka prestera. När jag inte dansar och jobbar gillar jag löpning och har en dröm och ett mål att en dag springa ett marathonlopp.
Fokus just nu: Att fortsätta jobba med dans samt att ta löpningen till en högre nivå.
Om bloggen: Jag bloggar om dans, löpning och andra glimtar från min vardag.
Kontakt: ceciliaehrling(at)hotmail.com

Vitaminer

Därför behövs D-vitamin

Läs våra artiklar om det viktiga vitaminet.

Följ Cecilia på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – sök efter: Cecilia Ehrling

Kategorier

Antiinflammatorisk kost

Varför gurkmeja?

"Effekten lika stark som - eller starkare än - antiinflammatorisk medicin."

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)