
En av mina höstfavoriter
25 november, 2014 | Kommentera (0)Hej!
Hoppas ni alla mår bra i höstmörkret. Tänkte att jag skulle dela med mig av ett av mina favoritrecept. Det är en jordärtskockssoppa med parmachips, perfekt i det ruskiga höstvädret. Den går snabbt att tillaga och är väldigt mättande.
Ingredienser
- 500 g jordärtskockor
- 1 st gul lök
- smör
- 1 dl torrt vitt vin
- 5 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 1⁄2 dl matlagningsgrädde
- 1 krm vitpeppar
- 12 skivor parmaskinka
Sätt ugnen på 150°C. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan i ugnen 5-15 minuter beroende på skivornas tjocklek. Låt svalna på plåten.
Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden.Värm och smaksätt med peppar.
Alltid ett säkert kort när du har vänner på lunch eller enkel middag.
Smaklig spis!!
Lämna ett svar