Annons
Annons

Cecilia lagar magar med hemsnickrad makrobiotik

Cecilia Davidsson är utbildad näringsterapeut och kock och håller bland annat kurser i hälsosam matlagning. Cecilia har en gediget CV när det kommer till mat och har ansvarat för menyerna på flera uppskattade restauranger med hälsoprofil. Hon har även skrivit böckerna ”Yogamat” och ”Hälsosam mat för en friskare mage”.

Redaktionen

12 oktober, 2017
Cecilia lagar magar med hemsnickrad makrobiotik

Cecilia Davidsson är utbildad näringsterapeut och kock och håller bland annat kurser i hälsosam matlagning. Cecilia har en gediget CV när det kommer till mat och har ansvarat för menyerna på flera uppskattade restauranger med hälsoprofil. Hon har även skrivit böckerna ”Yogamat” och ”Hälsosam mat för en friskare mage”.

Cecilia är kvinnan bakom yogastudion Yogayamas en gång så uppskattade buffé, hon har även rått om köket på Rosendals trädgårdar på Djurgården – båda i Stockholm och båda vida kända för sin härliga, ekologiska mat. Cecilias väg till hälsa kommer sig av att hon hade obalanser som hon uttrycker det, det ledde till att hon började utforska alternativen till hur hon kunde må sitt bästa. Ett utforskande som ledde henne till en makrobiotisk kosthållning, med inslag av raw food. Idag vurmar hon för en växtbaserad kost med mjölksyrade grönsaker och den varsamma hantering av råvaror som kännetecknar makrobiotiken. Cecilia är inte vegan, det finns även plats animaliskt protein så som ägg, benbuljonger och noggrant utvalda ostar.

Vad är hälsa för dig?
– Att må bra fysiskt och mentalt och att kunna njuta av livet på ett hållbart sätt.

LÄS OCKSÅ: Renée peppar till förändring

Hur äter du för att ta hand om dig?
– Jag utesluter helst gluten och socker, jag försöker också anpassa mig efter säsong och tillfälle.

LÄS OCKSÅ: Ulrika Hoffer – med ett smart förhållande till mat

Hur tänker du om kosttillskott och så kallade superfoods?
– Man ska använda dem individuellt, noga utvalda och av hög kvalitet. Jag använder det i perioder, när jag tycker att det behövs. Då väljer jag helst närproducerade superfoods som blåbär, lingon, nässla, nypon och bipollen men attraheras även av örter, rötter, bark och bär som kommit långväga.

LÄS OCKSÅ: Johannes utmanar livsmedelsjättarna

Tar du några tillskott i så fall vilka?
– B-vitaminer, probiotika och enzymer tar jag regelbundet. Liposomalt vitamin C, magnesium, chaga och shizandra vid behov.

Vilket är ditt bästa hälsotips?
– Att ta reda på sin egen näringsstatus, lära sig andas och även lära sig laga bra mat som smakar gott. Ät dessutom gärna tillsammans med familj och vänner.

Av Nina Törmark

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

 

Annons
Fakta

Fakta

Namn: Cecilia Davidsson
Familj: Man, son och bonusbarn
Född: 1977
Yrke: Driver sedan 2006 Curlyfood med ekologisk catering, matlagningskurser och kokboksskriveri
Bor: Utanför Stockholm
Böcker av Cecilia: Yogamat samt Hälsosam mat för en friskare mage

Läs mer om Cecilia på hennes hemsida.

Annons
Annons