Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Chefredaktören

Barn med ADHD

20130107-201725.jpg

Läser en intressant bok: Mat för barn med autism och ADHD

Jag önskar jag satt inne med dessa kunskaper när mina barn var små. För varför gav man dem godis och sånt som innehåller socker? Jag önskar jag hade varit mycket hårdare - eller snällare! För det är inte snällt att låta barnen proppa i sig socker, transfetter, tillsatser, kemikalier och diverse jox!

Men att idag, med snart två tonåringar, så känns det helt orimligt att börja ta bort detta och inte nog med det, boken beskriver även om att man ska ta bort gluten och komjölkprodukter.

Själv äter jag i stort sett så, lite ost kan slinka ner ibland. Och finncrisp (råg) äter jag. Och lite grädde i såsen. Men där är det stopp. Mer än så blir det nästan aldrig. Men även om jag tycker att det är enkelt så skulle denna kostomläggning ändra nästan allt i barnens mat.

Men om jag hade barn med svår ADHD eller autism så skulle väl läget vara ett annat. Då skulle jag långsamt försöka fasa ut dessa matvaror.

Boken skriver om studier där man följt 72 barn, 4-10-åringar, i Danmark, i två år. Barn som ätit mjölk- och glutenfri diet.
2 av 3 barn visade förbättringar.

Det alla kan göra för sina barn är att ge dem fiskolja, magnesium och zink samt undvika dessa e-nummer:
E102, E110, E122, E124, E129, E104, E211 och E620-625 samt aspartam E951.
/Malin


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


2000 lyssnare – and counting

2000 lyssnare – and counting

Övrigt

Det är galet kul att podda igen! Ni har väl inte missat att Kurera har blivit med podd? Idag har jag spelat in en podd och publicerat en annan. Nu kan du lyssna på Carina Swartz historia om hur det kom sig att hon blev VD för sin mammas skapelse Rosenserien, Carina som i hela […]

Av med skygglapparna – vi blir alla äldre!

Av med skygglapparna – vi blir alla äldre!

Blogginlägg

En sak kan vi vara helt säkra på; vi blir alla äldre. Därför förundrar det mig hur ålderismen kan frodas – och varför vård och omsorg av äldre är så eftersatt? Pandemin gav oss det nya uttrycket ”äldre äldre” för dem som är 80+. Följaktligen blir de mellan pensionsålder (om vi nu fortfarande räknar 65 […]

Dags för jämlik vård! 

Dags för jämlik vård! 

Övrigt

  2022 är valår. Kommer vi äntligen att få se satsningar på kvinnors hälsa då?  Om det var männen som födde barn så skulle förlossningsvården se annorlunda ut. Det är inte bara jag säger det, många barnmorskor som skriver under på det också. Bara dagar efter att skrivit och skickat den här texten (som är min ledare i Kurera nr […]

Koppla av, koppla ner, koppla bort…

Övrigt

Hon är här och nu. Öronen endera vinklade bakåt, mot mig, endera framåt, mot skogen omkring oss. Ett porlande vatten i ett dike, en uttorkad pöl eller ett rådjur på ängen får henne att reagera. Hon kräver min totala uppmärksamhet och närvaro.

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Allmänt

Är ni nyfikna? Jag kanske är den mest stabila att hålla mobilen men ah, bättre än inget 🙂 Här är klipp på vinnarna från galan i torsdags, Swedish Health Awards 2017: Årets inspiratör: Årets influencer: Årets hälsobloggare: Årets hälsohjälte: Årets hälsoföretag: För er som inte hängt med så en kort summering kring galan: Swedish health […]

Yogans historia

Yogans historia

Allmänt

Hej på er! Här kommer ett litet kort blogginlägg från mig, jag tänkte mest tipsa om ett inslag som kanske intresserar er som jag hörde i morse på radion. Sveriges Radio har ett morgonprogram som heter Morgonpasset och i morse hade de en yoga-expert i studion, Josephine Selander. Så på med lurarna och lyssna på deras […]

Betakaroten, kan man ha det till barn som lider av soleksem?

Soleksem på barnen och betakaroten

Barn

Hej, Jag har försökt googla en del på betakaroten och barn, hur de reagerar på det, om det är skadligt. Men jag har faktiskt inte hittat något alls. Vi har varit på semester och de har varit väldigt känsliga för solen, mer än vanligt. Jag har smörjt dem med bra ekologisk solkrämer och använd aloe […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)