Världens bästa böna är nu korad. Baljväxtförsöken i The Bean Challenge har slutligen givit resultat: Edamamebönan kniper guldmedaljen!
Juryns motivering: Denna ljuva böna är delikat precis som den är och kräver ingen tillagning (mer än tining om man har de rara i frysen). Släng på lite soya, olivolja och kanske chili och du har ett perfekt mattillbehör. Mycket trivsamma i konsistensen. Ingen mjölighet så långt tungan når. Stilpoäng för snygg, giftgrön färg.
Lovade ju att dela med mig av mitt receptfynd också:
Edamamebönor med parmasan och wasabi från bloggen A beautiful mess.
Jag har letat mig fördärvad efter ett wasabipulver, men fick tillslut nöja mig med wasabi på tub från mataffären. Man får peta isär den lite så inte allt hamnar på samma ställe. Men testa, testa säger jag bara! Kombinationen parmesan + wasabi är för övrigt ett genidrag. Jag har också testat det i svampomelett. Så - himla - gott!
Och nu, från en böna till en annan. I morgon reser jag iväg till Asien för att frilansskriva. Tillbaka vid webbredaktörsspakarna här på Kurera är istället Emma som kommit tillbaka från sin långa vandring från Frankrike till Spanien.
Allt gott!
/Maja