Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Chefredaktören

Började dagen med en grönjuice i sängen

Eftersom jag hostar värre än ett tröskvärk tog jag det vuxna beslutet att jobba hemifrån idag. Med viss hjälp (i form av typ tvång) från mina kollegor Johanna och Malin bör tilläggas… 😉

Det är människor som jag som gör att just DU blir sjuk
Jag är glad att jag gjorde det. Äntligen slapp jag de ondskefulla blickarna från folk på buss och tunnelbana som sade "ååå, att en sån där inte kan hålla sig hemma utan måste vara ute i kollektivtrafiken och smitta ner folk". 🙂 En kvinna mittemot mig på tunnelbanan kunde inte hålla sig utan höll sin tröja för munnen i ett desperat försök att undvika att andas in min utandningsluft. 🙂 Who can blame them? Det är ju faktiskt PRECIS människor som jag - som fortsätter gå till jobbet - som gör att smittor far runt som de gör.

Recept på smaskig grönjuice
Dagen blev produktiv trots den jobbiga hostan. Och i morse kom pappan till min son in och bjöd på nygjord grönjuice. Det hör inte till vanligheterna kan jag säga men det uppmuntras. Jag drack den i sängen med datorn på magen medan jag jobbade. Den var väldigt smaskig.

Ingredienser till god grönjuice

Recept på grönjuice -
Ingredienser för 2 personer:
2 äpplen
1 morot
1 liten selleristjälk (eller en halv stor)
10 cm gurka
1/2 citron
1/4 mango
Isbergssallad - çirka 2 blad
1 näve trött babyspenat
2 mortlade spirulinatabletter
1/2 dl vatten med 2 matskedar chiafrön
1 matsked kungmarkattas kallpressade kokosolja

På söndag ska jag för övrigt se musikalen Flashdance. Hoppas den är sevärd - och att jag inte hostar sönder upplevelsen för resten av publiken.
Sedan ska jag passa på och bli frisk Vi ses på måndag. 🙂

Trevlig helg! /Isabelle


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


2000 lyssnare – and counting

2000 lyssnare – and counting

Övrigt

Det är galet kul att podda igen! Ni har väl inte missat att Kurera har blivit med podd? Idag har jag spelat in en podd och publicerat en annan. Nu kan du lyssna på Carina Swartz historia om hur det kom sig att hon blev VD för sin mammas skapelse Rosenserien, Carina som i hela […]

Av med skygglapparna – vi blir alla äldre!

Av med skygglapparna – vi blir alla äldre!

Blogginlägg

En sak kan vi vara helt säkra på; vi blir alla äldre. Därför förundrar det mig hur ålderismen kan frodas – och varför vård och omsorg av äldre är så eftersatt? Pandemin gav oss det nya uttrycket ”äldre äldre” för dem som är 80+. Följaktligen blir de mellan pensionsålder (om vi nu fortfarande räknar 65 […]

Dags för jämlik vård! 

Dags för jämlik vård! 

Övrigt

  2022 är valår. Kommer vi äntligen att få se satsningar på kvinnors hälsa då?  Om det var männen som födde barn så skulle förlossningsvården se annorlunda ut. Det är inte bara jag säger det, många barnmorskor som skriver under på det också. Bara dagar efter att skrivit och skickat den här texten (som är min ledare i Kurera nr […]

Koppla av, koppla ner, koppla bort…

Övrigt

Hon är här och nu. Öronen endera vinklade bakåt, mot mig, endera framåt, mot skogen omkring oss. Ett porlande vatten i ett dike, en uttorkad pöl eller ett rådjur på ängen får henne att reagera. Hon kräver min totala uppmärksamhet och närvaro.

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Allmänt

Är ni nyfikna? Jag kanske är den mest stabila att hålla mobilen men ah, bättre än inget 🙂 Här är klipp på vinnarna från galan i torsdags, Swedish Health Awards 2017: Årets inspiratör: Årets influencer: Årets hälsobloggare: Årets hälsohjälte: Årets hälsoföretag: För er som inte hängt med så en kort summering kring galan: Swedish health […]

Yogans historia

Yogans historia

Allmänt

Hej på er! Här kommer ett litet kort blogginlägg från mig, jag tänkte mest tipsa om ett inslag som kanske intresserar er som jag hörde i morse på radion. Sveriges Radio har ett morgonprogram som heter Morgonpasset och i morse hade de en yoga-expert i studion, Josephine Selander. Så på med lurarna och lyssna på deras […]

Betakaroten, kan man ha det till barn som lider av soleksem?

Soleksem på barnen och betakaroten

Barn

Hej, Jag har försökt googla en del på betakaroten och barn, hur de reagerar på det, om det är skadligt. Men jag har faktiskt inte hittat något alls. Vi har varit på semester och de har varit väldigt känsliga för solen, mer än vanligt. Jag har smörjt dem med bra ekologisk solkrämer och använd aloe […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)