Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Chefredaktören

Hälsoutmaningen – nästan full pott!

Nu har jag räknat ihop mina poäng för gårdagen och det blev.... nja, inte riktigt full pott kanske, men jag är helt klart nöjd med 76 poäng.

shotJag lever redan ganska hälsosamt och jag har väl inte gjort några större förändringar. Det jag inte kammade hem poäng på igår var:

*Jag bytte inte ut en kopp kaffe mot örtte. För jag dricker bara en kopp om dagen och den koppen vill jag ha 🙂 Sen dricker jag iofs massa örtte ändå.
* Jag testade ingen ny frukt eller grönsak.
* Jag värme lunchen i mikron (detta är nog svåraste punkten att förändra för min del)
* Jag åt inte bara ekologiska grönsaker igår tyvärr även om jag alltid brukar välja så ekologiskt som möjligt.
* Jag åt ingen manukahonung (den är slut)
* Jag åt inte fisk (men åt vegetariskt igår och tog mina omega-3-tabletter duktigt)
* Startade inte dagen med citronvatten
* Var tyvärr inte ute i dagsljuset, även om det var sååå vackert igår.
* Jag sprang varken 5 km, powerwalkade eller sprang intervaller för jag styrketränade igår och hann inte med.
* Jag såg mig inte i spegeln och gav mig inte en snäll kommentar, och jag glömde nog ge beröm till någon kollega också.
Kände inte heller att jag hade nån speciell motgång att vända till något positivt och tror faktiskt inte jag gav nån en kram igår. Får skämmas. Mentala delen gick jag alltså bet på - även om det var där jag skulle lägga mitt krut hade jag tänkt.
* Gällande avslappning så låg jag på spikmatta men hann inte med yoga, meditation, bad eller andningsövningar. Så avslappningsdelen gav bara 2 poäng, trots att jag kände mig riktigt avslappnade efter spikmattan.

Men en grön, inte särskilt god, powershot med massor av gröna pulver fick jag i mig. Som sagt - inte så god!

/Malin


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


2000 lyssnare – and counting

2000 lyssnare – and counting

Övrigt

Det är galet kul att podda igen! Ni har väl inte missat att Kurera har blivit med podd? Idag har jag spelat in en podd och publicerat en annan. Nu kan du lyssna på Carina Swartz historia om hur det kom sig att hon blev VD för sin mammas skapelse Rosenserien, Carina som i hela […]

Av med skygglapparna – vi blir alla äldre!

Av med skygglapparna – vi blir alla äldre!

Blogginlägg

En sak kan vi vara helt säkra på; vi blir alla äldre. Därför förundrar det mig hur ålderismen kan frodas – och varför vård och omsorg av äldre är så eftersatt? Pandemin gav oss det nya uttrycket ”äldre äldre” för dem som är 80+. Följaktligen blir de mellan pensionsålder (om vi nu fortfarande räknar 65 […]

Dags för jämlik vård! 

Dags för jämlik vård! 

Övrigt

  2022 är valår. Kommer vi äntligen att få se satsningar på kvinnors hälsa då?  Om det var männen som födde barn så skulle förlossningsvården se annorlunda ut. Det är inte bara jag säger det, många barnmorskor som skriver under på det också. Bara dagar efter att skrivit och skickat den här texten (som är min ledare i Kurera nr […]

Koppla av, koppla ner, koppla bort…

Övrigt

Hon är här och nu. Öronen endera vinklade bakåt, mot mig, endera framåt, mot skogen omkring oss. Ett porlande vatten i ett dike, en uttorkad pöl eller ett rådjur på ängen får henne att reagera. Hon kräver min totala uppmärksamhet och närvaro.

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Allmänt

Är ni nyfikna? Jag kanske är den mest stabila att hålla mobilen men ah, bättre än inget 🙂 Här är klipp på vinnarna från galan i torsdags, Swedish Health Awards 2017: Årets inspiratör: Årets influencer: Årets hälsobloggare: Årets hälsohjälte: Årets hälsoföretag: För er som inte hängt med så en kort summering kring galan: Swedish health […]

Yogans historia

Yogans historia

Allmänt

Hej på er! Här kommer ett litet kort blogginlägg från mig, jag tänkte mest tipsa om ett inslag som kanske intresserar er som jag hörde i morse på radion. Sveriges Radio har ett morgonprogram som heter Morgonpasset och i morse hade de en yoga-expert i studion, Josephine Selander. Så på med lurarna och lyssna på deras […]

Betakaroten, kan man ha det till barn som lider av soleksem?

Soleksem på barnen och betakaroten

Barn

Hej, Jag har försökt googla en del på betakaroten och barn, hur de reagerar på det, om det är skadligt. Men jag har faktiskt inte hittat något alls. Vi har varit på semester och de har varit väldigt känsliga för solen, mer än vanligt. Jag har smörjt dem med bra ekologisk solkrämer och använd aloe […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)