Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Chefredaktören
Malin på redaktionen är första försökskaninen :-)

Träna 10 minuter – genom att stå still på en skakande platta :)

Det är alltid kul att prova nya saker 🙂 Idag på fikapausen fick vi besök och en demo av en ny träningsmaskin. Roger som har en hälsokostbutik i Vallentuna kom förbi och visade upp den. Han säljer den i sin butik och erbjuder även sina kunder möjligheten att kunna ta ett kort pass i butiken för den som inte vill köpa med sig maskinen hem.
Den är hur som helst nu på väg in i fler butiker över landet och vi på redaktionen fick möjligheten att få prova själva.

Bra display på fitnessplattan med pulsmätare

Bra display på fitnessplattan med pulsmätare

10 minuters träning med Lanaform "Luxury" ska motsvara 45-50 minuters traditionell träning. Den bränner fett, tonar musklerna och ska göra huden fastare. Vi har haft en liknande förut hemma, fast billigare hemma men den här träningsplattan hade en helt annan känsla. Mer robust. En bra display som mäter pulsen så man ser och olika program. Roger berättade om hans fru som hade minskat storlek i kläderna och fått en grym effekt redan på två månader då hon stått på den nästan varje dag. Hon hade också fått andra hälsofördelar i kroppen med blodcirkulationen etc och inte bara vikten.

"Oscillierande fitnessplatform Luxery". Hoppas den blir kvar ett tag som vi kan prova längre

"Oscillierande fitnessplatform Luxery". Hoppas den blir kvar ett tag som vi kan prova längre

Spännande! Som sagt alltid kul att prova nya prylar. Vi har sett en hel del vibrationsplattor och fitnessplattor men denna märktes att den var mer rejälare. Dessutom om man har ett löpband hemma så stör man grannarna under vilket denna inte gjorde. Jag säger som Sean Banan - dags att skaka rumpa! 🙂

mvh
Daniel


2 comments on “Träna 10 minuter – genom att stå still på en skakande platta :)

 1. Gillgren on

  Om folk visste vilka hälsoproblem dessa virbrationsplattor och Vibragym kan orsaka så skulle de inte överhuvudtaget tänka sig pröva dem och allra minst använda dem. De kan orsaka allvarliga muskelbortfall redan efter bara en kort tids användning om man använder dem mer än max 10 min i veckan samt även beroende på vilken frekvens de körs på. Allvarliga ryggproblem, underlivsproblem, känselbortfall, mm har upptäckts hos flera men tyvärr har ännu ingen samlat ihop hälsoproblemen till en samlad varningsinformation. Studier på Halmstads universitet visar att blodtillförseln minskar i muskelcellerna under utövandet, men återkommer straxt efter, blir dock detta för långt uppehåll skadas dessvärre muskeln istället. Studie 2014 om dold inflammatorisk ryggsjukdom som nämns på Bragges smärtkliniks hemsida i Stockholm visar resultat som om mycket väl kan orsakas av dessa virbrationsmaskiner. SÅ VARNING alla, stå inte för länge som vår dotter gjorde på gymmet och sen dess nu kämpat flera år för att kunna återkomma till ett normalt liv efter det att alla hennes korta ryggmuskler slutade att fungera normalt.

  Svara
  • Anonym on

   Denna teknik är utvecklad av NASA på 70 talet för att hjälpa astronaterna att bygga upp musklerna efter att ha varit uppe i rymden.Denna plattform är INTE vibrerande som de man kan se på vissa gym. Tekniken här kallas oscillerande. De som har skaffat plattan har bara positiva erfarenheter av den. Plattan har olika program som man väljer mellan. Antingen väljer man fettförbränning, med endast 10 min på plattan, så får man träning motsvarande 40 – 50 min . Många som har skaffat plattan väljer massageprogrammet, för att få igång blodcirkulation- en, mjuka upp musklerna m.m. Regelbunden träning på plattan bidrar bevisligen att man stärker venpumpen, stärker skelettet, ökar fettförbränningen och som sagt ökar blodcirkulationen. Avslutningsvis gäller det med plattan, som med all träning, att den skall anpassas till sin egen kropp och förmåga. För de som vill få mer info och kanske referenser från nöjda kunder, VG ring Roger, tel 0705 777 034

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


2000 lyssnare – and counting

2000 lyssnare – and counting

Övrigt

Det är galet kul att podda igen! Ni har väl inte missat att Kurera har blivit med podd? Idag har jag spelat in en podd och publicerat en annan. Nu kan du lyssna på Carina Swartz historia om hur det kom sig att hon blev VD för sin mammas skapelse Rosenserien, Carina som i hela […]

Av med skygglapparna – vi blir alla äldre!

Av med skygglapparna – vi blir alla äldre!

Blogginlägg

En sak kan vi vara helt säkra på; vi blir alla äldre. Därför förundrar det mig hur ålderismen kan frodas – och varför vård och omsorg av äldre är så eftersatt? Pandemin gav oss det nya uttrycket ”äldre äldre” för dem som är 80+. Följaktligen blir de mellan pensionsålder (om vi nu fortfarande räknar 65 […]

Dags för jämlik vård! 

Dags för jämlik vård! 

Övrigt

  2022 är valår. Kommer vi äntligen att få se satsningar på kvinnors hälsa då?  Om det var männen som födde barn så skulle förlossningsvården se annorlunda ut. Det är inte bara jag säger det, många barnmorskor som skriver under på det också. Bara dagar efter att skrivit och skickat den här texten (som är min ledare i Kurera nr […]

Koppla av, koppla ner, koppla bort…

Övrigt

Hon är här och nu. Öronen endera vinklade bakåt, mot mig, endera framåt, mot skogen omkring oss. Ett porlande vatten i ett dike, en uttorkad pöl eller ett rådjur på ängen får henne att reagera. Hon kräver min totala uppmärksamhet och närvaro.

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Allmänt

Är ni nyfikna? Jag kanske är den mest stabila att hålla mobilen men ah, bättre än inget 🙂 Här är klipp på vinnarna från galan i torsdags, Swedish Health Awards 2017: Årets inspiratör: Årets influencer: Årets hälsobloggare: Årets hälsohjälte: Årets hälsoföretag: För er som inte hängt med så en kort summering kring galan: Swedish health […]

Yogans historia

Yogans historia

Allmänt

Hej på er! Här kommer ett litet kort blogginlägg från mig, jag tänkte mest tipsa om ett inslag som kanske intresserar er som jag hörde i morse på radion. Sveriges Radio har ett morgonprogram som heter Morgonpasset och i morse hade de en yoga-expert i studion, Josephine Selander. Så på med lurarna och lyssna på deras […]

Betakaroten, kan man ha det till barn som lider av soleksem?

Soleksem på barnen och betakaroten

Barn

Hej, Jag har försökt googla en del på betakaroten och barn, hur de reagerar på det, om det är skadligt. Men jag har faktiskt inte hittat något alls. Vi har varit på semester och de har varit väldigt känsliga för solen, mer än vanligt. Jag har smörjt dem med bra ekologisk solkrämer och använd aloe […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)