Chefredaktören

Liten detox-resumé

detox_tjej_460x460

Såhär lätt och glad känner jag mig efter redaktionens detoxveckor. Nästan i alla fall.

Nu är redaktionens detoxveckor slut. Det har varit ganska kul och lite spännande att detoxa. Jag har fått bra resultat, fastän jag inte gjorde några större förändringar i mitt liv utan bara drack detoxen. Känner mig piggare än vad jag brukar och magen är gladare. Kan absolut tänka mig att detoxa igen, då kanske jag satsar lite mer och exempelvis ändrar mina mat- och motionsvanor också för att få ännu bättre resultat.

Trevlig tisdag!

Lisa


Morgongroggen..

..såg ut så här imorse:

Morgongroggen

Den innehåll en salig blandning av nyttigheter som jag äter, bland annat den sista slurken Methoddraine Detox som fanns kvar efter vår detox-period som avslutades i måndags. Den innehåll förutom vatten också MSM, kondroitinsulfat och glukosamin som jag äter för mina artrosleder. Sen pressade jag i massor med lime för att döda MSM-smaken som är allt annat än god. Det var vad dagens grogg betod av 🙂

Detox-sammanfattning:

Det är grymt skönt att göra ibland, rekommenderar det verkligen. Förutom vetskapen om att jag har städat kroppen från skit som inte ska vara i den så känner jag mig mycket mindre svullen, och mer tajt i kroppen än innan. Magen känns också plattare vilket inte är fel inför sommaren! 🙂 Har nog gått ner något kilo också. Med andra ord; det finns mycket att vinna på att göra en detox.

Nu ska jag ut i solen och njuta, trevlig helg på er!

/Johanna


Detox-fusk på Gotland

Detoxandet har nu pågått i 1,5 vecka och bortsett från att kroppen stundvis skrikit lite väl mycket efter kaffe så måste jag säga att det har gått fantastiskt bra. Jag erkänner dock att det har slunkit ner enstaka koppar kaffe, men i betydligt mindre mängder än normalt så det får man väl ändå vara nöjd med.

De positiva effekterna av detoxen har börjat visa sig. Tröttheten börjar ge med sig och jag har känt mig lättare och fräschare i kroppen de senaste dagarna. Mindre svullen och magen har varit platt och glad. Härligt som tusan! 🙂

Igår åkte jag och min sambo till Gotland för lite jobb där, och passade även på att gå ut och äta lite gott i underbara Visby. Det blev ingen detox-mat direkt, vilket jag både ångrar och får betala för idag. Vi var på Gutekällarn, fantastiskt mysigt, och jag åt en fin köttbit. Jättegott då, men det känns typ som att hela köttbiten fortfarande ligger kvar i magen. Osmält! Min glada och platta mage är inte lika glad och platt idag. Nu blir det skärpning!

Mitt dåliga "hälso-samvete" tog mig ut på en tidig morgonpromenad längs vattnet, trots lite trist väder är det otroligt vackert här.

utsikt från hotellet

Utsikten från hotellrummet, längs vattnet gick jag i morse.

/Johanna

 


Detoxdag nummer två

detox_460x460

Jag har aldrig detoxat förut, och trodde nog aldrig att jag skulle göra det heller. Men nu är jag här! Inne på min andra detoxdag. Ska bli intressant att se vad jag får för effekt.  Jag kommer inte att göra några särskilda förändringar i övrigt (kommer äta vegetariskt som vanligt, fortsätta dricka kaffe, motionera som vanligt) så kanske kommer jag inte märka jättestor skillnad. Men det hade varit trevligt att bli lite piggare. Den som lever får se. På pluskanten hittills: Detoxen smakar mycket gott!

/Lisa


Nu kör vi!

Idag startar vi vår gemensamma detox, är supertaggad! 🙂

Min gröna drink

Jag började min morgon med denna gröna drink som innehåller spirulina, chlorella och allt möjligt som är bra när man detoxar. Pressade lite citron i för smakens skull också. Och nu sitter jag och sippar på min Methoddraine Detox, faktiskt ganska gott! För mig som tycker det är såå tråkigt att bara dricka vanligt vatten passar det här perfekt, känns som att jag kommer få i mig mycket mer nu när jag har lite detox i flaskan också.

Jag har detoxat tidigare, tycker det är ett måste i alla fall två gånger om året. Man känner sig verkligen pigg, fräsch och ofta lite lättare också efter en kur. Och det är ju inte fel 🙂

Så här kommer jag göra min detox:

 • Starta dagen med en grön drick innehållandes spirulina och chlorella. Just nu kör jag Super Booster Greens från Superfruit. Kommer varva den med Mighty Greens.
 • Dricka Methoddraine Detox under dagarna, dock inte för sent på kvällarna. Man blir så lätt kissnödig på natten då.
 • Äta mycket bär och grönsaker. Frukt ibland, tycker det är lite för mycket socker för att frossa i.
 • Dricka grönt te eller örtte istället för kaffe. Ska försöka vara helt kaffefri under detoxen.
 • Undvika rött kött. Är dock inte lika duktig som Malin som kör all-in på vegetariskt men jag ska hålla mig till fisk och fågel i alla fall.
 • Undvika socker och snabba kolhydrater (gör jag annars också).
 • Dricka mycket vatten.

 

Nu kör vi! Är redan kaffesugen men det är bara att bita ihop 🙂

/Johanna


Vår = Detoxtime!

Nu ska det vårstädas på redaktionen och det är inte våra lokaler som ska storstädas utan våra kroppar, vi ska nämligen göra en gemensam detox! 🙂

Nästa onsdag (15 maj) börjar vi vår 20 dagar långa detoxkur. Alla gifter och slaggämnen som vi samlat på oss ska nu äntligen rensas ut! Vi kommer alla att använda Methoddraine Detox som grund men sen kommer vi köra lite olika upplägg med kost och så..

detoxdryck

Under resans gång kommer vi berätta hur det går, vad mer vi gör för att få ut så mycket som möjligt av detoxen, hur vi mår, vilka svårigheter vi springer på längs vägen och mycket mer.

Är du också sugen på en detox, häng gärna på du med och dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet. Eller om du har tidigare erfarenheter eller tips mottages de gärna också 🙂

Här är några av de hälsovinster vi sett att man kan få med en detox:

 • Mer energi
 • Bättre hy
 • Mindre celluliter
 • Mindre svullnad
 • Viktnedgång
 • Mindre gaser, svullen mage och magont
 • Mindre inflammation, smärta och ledvärk

 

Trevlig helg från oss!