Annons
Annons

Chilensk ceviche

Extremt nyttig och beroendeframkallande maträtt som många – hela familjen – kan få cravings efter. Den färska chilin i kombinationen med citronen gör rätten väldigt nyttig och dessutom intressant då fisken kokar i detta utan värme.

21 februari, 2013
Chilensk ceviche
Dela inlägget

Extremt nyttig och beroendeframkallande maträtt som många – hela familjen – kan få cravings efter. Den färska chilin i kombinationen med citronen gör rätten väldigt nyttig och dessutom intressant då fisken kokar i detta utan värme.

Portioner: 3

Ingredienser

400 gram färsk vit benfri fisk
Saft från fyra stycken färska citroner
1 st gullök
1 st medelstark röd chilifrukt
1 knippe färsk koriander, finhackad
salt och peppar

Gör så här

1. Finhacka chilin, löken, koriander och fisken. Varva i en skål(glas eller porslin).
2. Häll saften från citronerna över fisken så den täcks helt. Täck med plast och ställ in i kylskåp i minst 5 timmar. Syran i citronen tillagar fisken så den är vit och fast och ser helt genomkokt ut när den är färdig.
3. Smaka av med salt och peppar innan du serverar. Detta fungerar att äta som förrätt med avokado som topping, sidorätt eller för oss som älskar det bara precis som det är.

Annons
Annons