Annons
Annons

Citronfromage med hallon

En somrig dessert som smälter på tungan. Smakar ljuvligt av hallon och citron och innehåller varken vetemjöl eller vitt socker.

Redaktionen

11 juli, 2013
Citronfromage med hallon
Dela inlägget

En somrig dessert som smälter på tungan. Smakar ljuvligt av hallon och citron och innehåller varken vetemjöl eller vitt socker.

Portioner: 6

Ingredienser

2 msk agar agar-flingor
2 citroner
3 ägg
0,5 dl Swetex eller Sukrin+
3 dl vispgrädde
0,25 dl vatten
Hallon

Gör så här

Riv skalet från en citron.
Pressa ¾ dl citronsaft, tillsätt ¼ vatten.
Vispa grädden.
Separera äggula och äggvita, båda ska användas.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vispa ihop äggula, citronskal och Swetex.
Häll citronsaft- och vattenblandningen i en kastrull tillsammans med agar agar-flingorna.
Sjud på svag värme tills flingorna löst sig (cirka 5 min).
Blanda samman grädde, äggvita, äggula och citronsaftblandningen.
Häll upp i skålar och låt stå i kylen i minst en timme innan servering.
Servera med hallon.

Annons
Annons