Annons
Annons

Citronkaka

Den här kakan påminner mycket om en vanlig "sockerkaka", både gällande konsistens och sötma, utan att innehålla mjöl eller vitt socker. Ett tips är att smälta kokosfettet i i ugnen som ändå ska värmas upp.

Redaktionen

26 juni, 2012
Citronkaka
Dela inlägget

Den här kakan påminner väldigt mycket om en vanlig sockerkaka, både till konsistens och sötma fastän den varken innehåller mjöl eller vitt socker.
Ett litet tips är att smälta kokosfettet i en rostfri bunke i ugnen som ändå håller på att värmas upp.

Ingredienser ca 12 bitar
4 ägg
1 dl kokosmjöl
1 banan
2 tsk agavesirap
50g neutralt kokosfett
1 dl filmjölk
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Skal och saft från en liten citron
Olja

Gör så här
Vispa ihop äggen. Mosa bananen. Rör i kokosmjöl, banan och agavesirap ihop med äggen. Ha i filmjölk, kokosfett, vaniljpulver, bakpulver, saft och rivet skal från citronen. Rör om ordentligt. Kläm fast bakpapper i botten på en rund form med löstagbara kanter. Olja formen. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 30 min.

Recept av Maili Kärki

Annons
Annons