Annons
Annons

Dal på röda linser

En värmande linsgryta som går att äta som den är eller med ris och bröd, alternativt som sidorätt. Du kan även servera den som förrätt eller nyttigt snacks tillsammans med nyfriterade papadums, indiska linschips. Papadums hittar du i en välsorterad livsmedelsbutik eller i utländska matbutiker.

Redaktionen

5 maj, 2016
Dal på röda linser
Dela inlägget

En värmande linsgryta som går att äta som den är eller med ris och bröd, alternativt som sidorätt.
Du kan även servera den som förrätt eller nyttigt snacks tillsammans med nyfriterade papadums, indiska linschips.
Papadums hittar du i en välsorterad livsmedelsbutik eller i utländska matbutiker.

Indiskt är spännande, fantastiskt gott – och nyttigt. Här är ett recept du bara måste prova.

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är skapat av duktiga Maya Dilek.

1 msk kokosolja till stekning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
5 cm bit färsk ingefära
1 tsk garam masala
½ tsk av vardera gurkmeja, koriander, spiskummin, kanel
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp krossade tomater (390 g)
1 förp kokosmjölk
ev vatten att späda med
Salt och peppar
2,5 dl röda linser

Läs också: 8 anledningar att äta mer kanel

Annons
Annons