Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

hand som fyller spruta med vaccin

Debatt: “Tänk på det här om du överväger vaccination mot covid-19”

Kurera Debatt

Kurera debatt är en debattsida för friskvård och naturlig hälsa.
Här ges möjligheten att ventilera sin åsikt, ge replik eller kort och gott skapa debatt.
Sidans debattartiklar och skribenter är fristående från Kurera. När vi publicerar en debattartikel betyder det inte att Kurera håller med debattören. Det betyder att vi anser att en hälsointresserad allmänhet kan tycka att artikelns innehåll är intressant att ta del av.
Syftet med debattsidan är att skapa ett torg där olika åsikter får plats – och att erbjuda utrymme för ett urval av repliker till dessa.

Vill du skriva en replik till detta debattinlägg eller ett eget inlägg i en annan fråga?
Kontakta webbredaktor@kurera.se

Forskning visar nu att cirka 20 procent (!) av befolkningen kan vara naturligt resistenta (immuna) mot Covid-19. Det spelar ingen roll hur mycket eller hur intensivt de blir utsatta för viruset, de insjuknar ändå inte och de för inte smittan vidare. Det blir också allt mer tydligt hur extremt ovanligt det är att insjukna två gånger. De som ändå insjuknar en andra gång får väldigt milda eller inga symtom.  Det naturliga skydd som smittade uppvisar är starkt och varar länge, kanske till och med livet ut. Det skriver homeopaten Stefan Whilde i ett debattinlägg.

Redan här kan vi konstatera att 20 procent av befolkningen plus alla som redan haft Covid-19 inte ska vaccineras. Både av hälsomässiga och ekonomiska skäl.

 

Stefan Whilde.

De som insjuknat i Covid-19 under hösten har, jämfört med hur det såg ut i våras, fått lindrigare symtom och tillfrisknat i snabbare takt. Detta gäller inte alla – personer över 80 år med underliggande sjukdom och regelbundet intag av syntetiska läkemedel är fortfarande i riskzonen för svåra symtom och komplikationer. Men utvecklingen talar ändå sitt tydliga språk – fler har blivit smittade under hösten men med lindrigare symtom. Och det är fortsatt så att många som smittas visar upp få eller inga egentliga symtom alls på sjukdom.

Sedan finns indikationer på att toppen nås i mitten av december, därefter kommer viruset troligen att gå in i en stegvis lugnare, utplanande fas och den fasen kan mycket väl vara sista fasen. Men det får framtiden utvisa.

LÄS OCKSÅ: Debatt: “Echinacea kan hämma flera olika coronavirus”

Inte tillräckligt prövat
Rekommendation till alla som ändå funderar på att vaccinera sig mot SARS-CoV-2/Covid-19 när ett eller flera vaccin godkänts:

  1. Ta först reda på om du tillhör de 20 procent som inte kan få viruset.
  2. Ta sedan reda på om du redan har haft Covid-19. Gör testet 2-3 gånger innan du bestämmer dig eftersom testet kan visa negativt trots att du haft viruset.
  3. Glöm inte att läsa på i lugn och ro. Be om att få en fullständig innehållsförteckning så att du vet vad vaccinet innehåller.
  4. Betänk att ett vaccin egentligen ska testas i 10-15 år innan det kan sägas vara säkert och vetenskapligt beprövat. Alla Coronavaccin som godkänns och börjar användas inom de närmaste 9 åren är alltså inte säkra eller ens vetenskapligt beprövade.
  5. Ta reda på vem som ersätter dig ekonomiskt om du blir vaccinskadad eller drabbas av svåra biverkningar, samt vilken grad av bevisning som krävs vid vaccinskada.
  6. Vaccinera dig inte på egen hand i hemmet (även om detta förfaringssätt tyvärr kan komma att erbjudas). Ett Coronavaccin är, som nämnts under punkt 4, inte säkert eller tillräckligt prövat vilket drastiskt ökar risken för biverkningar och vaccinationsskador (även akut) och därför måste alla vaccinationer ske på sjukhus eller vårdcentraler med övervakning. Det är givetvis du själv som bär huvudansvaret om du väljer att vaccinera dig (då beslutet bara är ditt och ingen annans), men eftersom alla vaccin hamnar under gruppen ”syntetiska läkemedel” (som sorteras enligt särskilda bestämmelser då de klassas som miljöfarligt avfall) så bär också sjukvården ett visst ansvar. Vaccineras du bör du övervakas av läkare eller annan sjukvårdspersonal 1-2 timmar efter vaccinationstillfället.

PS! Massvaccinationerna mot ”svininfluensan” år 2009 skyddade inte mot dödsfall. Sverige vaccinerade 60 procent av befolkningen, Tyskland 8 procent, Polen 0 procent. Men Tyskland och Polen hade inte fler dödsfall än Sverige.

 

 

Av Stefan Whilde, författare, homeopat och lärare i homeopati. Skriver folkbildande bokserien "Homeopatins fantastiska värld!" och driver Whildes homeopatiska skola.

Kurera debatt är en debattsida för friskvård och naturlig hälsa. 
Här ges möjligheten att ventilera sin åsikt, ge replik eller kort och gott skapa debatt. Sidans debattartiklar och skribenter är fristående från Kurera. När vi publicerar en debattartikel betyder det inte att Kurera håller med debattören. Det betyder att vi anser att en hälsointresserad allmänhet kan tycka att artikelns innehåll är intressant att ta del av. Vill du skriva ett inlägg på Kurera debatt kontaktar du redaktionen på webbredaktor@kurera.se


Kurera Debatt

Kurera debatt är en debattsida för friskvård och naturlig hälsa.
Här ges möjligheten att ventilera sin åsikt, ge replik eller kort och gott skapa debatt.
Sidans debattartiklar och skribenter är fristående från Kurera. När vi publicerar en debattartikel betyder det inte att Kurera håller med debattören. Det betyder att vi anser att en hälsointresserad allmänhet kan tycka att artikelns innehåll är intressant att ta del av.
Syftet med debattsidan är att skapa ett torg där olika åsikter får plats – och att erbjuda utrymme för ett urval av repliker till dessa.

Vill du skriva en replik till detta debattinlägg eller ett eget inlägg i en annan fråga?
Kontakta webbredaktor@kurera.se

Replik?

Vill du skriva en replik på ett debattinlägg?
Repliker på debattartiklar är välkomna! Vänta inte för länge, utan skicka in din replik inom två veckor. Texten kan vara ungefär 3500 tecken, skicka som ovan till webbredaktor@kurera.se

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinnoansikte

Boosta huden inifrån med kollagen

Hälsa

Att vilja ta hand om sig själv handlar inte om fåfänga eller att inte acceptera tidens gång. Alla åldras vi, men frågan är hur. När vi tar hand om vårt inre, då syns det i det yttre. När ålderstecknen börjar ta form i ansiktet finns det ett viktigt ämne som kan bromsa upp nedbrytningen från insidan. Har du hört talas om marint kollagen av typ 1?

Blir du också sjuk när semestern kommer?

Hälsa

Äntligen semester, tänker du och har en lista av roliga saker att göra. Men så blir du trött och hängig de första dagarna på ledigheten. Kroppen vill bara vila och sedan kommer förkylningen som ett brev på posten. Det är inte ovanligt att bli sjuk när du är ledigt. Kurera frågade stresscoachen Karin Isberg varför det är så och vad man kan göra för att undvika att bli sjuk på sin semester?

kvinna med långt hår

Hälsan syns i ditt hår

Hälsa

Kroniska besvär och obalanser kan vara svåra att upptäcka för sjukvården. Men en bit av ditt hår kan ge svar. En hårmineralanalys läser av 36 mineraler, spårämnen och metaller i din kropp. Kurera har pratat hår och hälsa med näringsmedicinare Ulrika Sunnerheim-Dahlman som gjort tusentals analyser de senaste 20 åren.

 

Montage: kvinnlig modell och fyra brun utan sol-produkter

Skönhetspanelen testar: Brun utan sol

Hud

Många av oss tycker om att se fräscht solkyssta ut på sommaren – men vill samtidigt helst undvika de skadliga UVA-strålarna från solen. Ett smidigt och hälsosammare sätt är att använda en ekologisk brun utan sol-produkt!

 

Flygbild över Central Park

Så förbättrar grönområden din psykiska hälsa

Eko/miljö

Vistelser i naturen eller i grönområden i storstäder, ensam eller i grupp, ger flera fördelar för vår psykiska hälsa. Till exempel en starkare känsla av meningsfullhet i livet och känslor av lycka. Nu vill svenska forskare att stadsplanerare ska använda sig av grönområden i städer för att minska psykisk ohälsa.

kvinna på sommaräng

Spenatextraktet som gör dig mätt – längre

Hälsa

Fetman ökar snabbt i Sverige. Mer än hälften av den vuxna befolkningen är överviktiga. Professor Charlotte Erlanson-Albertsson har sysslat med aptitreglering i flera decennier. Ett samtal vid middagsbordet ledde fram till ett tillskott med spenat som ger mättnad och leder till viktnedgång. Effekten är dokumenterad i kliniska studier.

fisk, bröd och grönsaker

Selen i jordarna minskar på grund av klimatförändringar

Hälsa

Selen är viktig för att du ska må bra. Mikronäringsämnet stöder 25 olika selenberoende enzymer i kroppen. Selen får du bland annat i dig när du äter fisk, nötter, mejeriprodukter och ägg. Men det finns ett stort problem – jordarna i Europa har låga nivåer av det livsviktiga ämnet, och klimatförändringarna gör problemet värre.

 

2 glas med overnight oats med hallon

Overnight oats med hallon och mandelspån

Frukost

Overnight oats är en enkel frukost att göra i förväg, den smakar underbart, mättar – och dessutom kan du variera den i oändlighet. Krydda med nymortlad kardemumma eller kanel, eller som här – smaksätt med mosade hallon och rostade mandelspån.

Liten flicka kramar en nalle ute i en park

Krönika: “Alla barn vill inte ha sommarlov”

Krönikan

Skolavslutningarnas tid är här, och med dem ett efterlängtat långt sommarlov, fyllt av sol, bad, lek och äventyr. Men inte för alla barn. Krönikören Maria Lundberg minns sin egen barndoms somrar, fyllda av fasa, skam och ensamhet, som lett till ett vuxenliv kantat av terapi. Med sin krönika vill hon nu hindra fler barn från att få ett sådant sommarlov.

kvinna klipper en man

Fylligare hår med rätt näring

Hälsa

Många drömmer om ett friskt, fylligt och glansigt hår. Men stress, näringsbrist och mycket fixande med håret sliter. Ett vackert hår bygger du inifrån, med rätt kombination av vitaminer och mineraler. Kurera pratade hårkvalitet, näring och olika klippningar med frisören Marianne Lehne.

glad kvinna i trädgård

Så motverkar du att huden åldras i förtid

Hälsa

Vår livsstil påverkar hudens åldrande. Sol, stress och dåliga kostvanor bidrar till att huden åldras snabbare. Ett för tidigt åldrande kan återställas med rätt näring från insidan. Kliniska studier visar att med kollagen, hyaluronsyra och kondroitinsulfat blir huden mindre torr och fina linjer och rynkor reduceras.

 

Mullbärsträd

Mullbärsblad kan dämpa sötsug

Hälsa

Att vara sockerberoende har blivit vanligt, och många brottas med att låta bli mat med socker – allt från rent godis till kakor, bullar och bröd. Visste du att extrakt från mullbärsblad kan dämpa sötsug.

 

kvinna gör armövningar vid parkbänk

Styrketräning kan hjälpa vid klimakteriebesvär

Hälsa

Styrketräning två till tre gånger i veckan kan bidra till att minska klimakteriebesvär. Studien har tittat på sambandet mellan styrketräning och besvär som vallningar och svettningar hos kvinnor i klimakteriet och resultaten var goda – besvären minskade med hela 44 procent.