Dekadent chokladsmoothie

Foto: Agnes Gällhagen

Dekadent chokladsmoothie

Fakta

Receptet är skapat av bloggaren Agnes Gällhagen, som driver Smoothiebloggen på Kurera.se

Njutning som passar perfekt under en detox. Eller när som helst. Efter denna smoothie kommer du aldrig behöva en kopp kaffe igen. En dekadent godsak som får vem som helst att fnittra av förtjusning. Inte bara för att den är himmelskt god, utan för att råkakaon innehåller seratonin och dopamin (de så kallade “måbrahormonerna”) och dessutom tokmycket antioxidanter. Hela 15 gånger mer än blåbär!

Som ett extra lyckopiller har jag slängt i macapulver för dess afrodisiska egenskaper och förmåga att reducera trötthet och skydda mot oxidativ stress. Mesquite ger en karamellig sötma och långvarig mättnadskänsla samt håller blodsockernivån stabil. Drick den till lunch, så har du gott om energi för resten av dagen.

 

Fakta

Receptet är skapat av bloggaren Agnes Gällhagen, som driver Smoothiebloggen på Kurera.se
Portioner: 1

Ingredienser

2 små ekologiska bananer
1,5 dl mandelmjölk
4 dadlar, eller till önskad sötma
1 msk råkakao
1/2 tsk kanel
2 msk fet kokosmjölk
1 pyttenypa salt
1 msk mesquitepulver
1/2 msk macapulver
2-3 nypor cayennepeppar

Garnering
:
Raw cacaonibs
Siktad kakao

Gör så här

Kärna ur dadlar och skiva banan.
Mixa alla ingredienser till en slät smoothie.
Toppa eventuellt med siktad kakao och raw cacaonibs.
Njut!

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

pizza

Pizza med sötpotatis och chèvre

Recept

Pizza kan varieras i det oändliga, detta recept har topping med bland annat sötpotatis, rödlök och chèvre. Botten bakas på näringsrikt dinkelmjöl och durumvete, kan bytas ut mot glutenfritt recept för den som önskar det.

mage skylt med ehec

Nationell spridning av ehec utreds

Kost

Sedan början av juli har antalet fall av ehec-infektion ökat i Sverige. Analyser visar att majoriteten är av samma typ och fall har rapporterats in från flera håll i landet. Myndigheter arbetar nu för att spåra källan.

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.