Dellie's veganska hälsoblogg

Snickersgodis

12 januari, 2014 | Kommentera (2)

Igår firade vi Marias 28årsdag. Vin, kaffe för min del, Lindsay Stirling, mysigt folk och fika! Maria hade bakat två vackra tårtor och jag tog med raw/vegan snickersgodis! En stor fördel med det här godiset är att man (läs: åtminstone jag) inte kan äta så mycket, det är mäktiga små munsbitar som mättar och stillar godissuget ganska omgående, tycker jag i alla fall!snickerakkaliiiitensnickerkakapyramid

{ Recept Snickersgodis }

Nötbotten:

  • 3 dl dadlar /dates
  • 1,5 dl paranötter / brazil nuts
  • 1,5 dl mandlar / almonds
  • 1 nypa Himalayasalt / 1 pinch Himalayasalt

 

Jordnötskräm:

  • 2 dl torkade aprikoser / 2dl soft apricots
  • 3 msk cruchy jordnörssmör / 3 tbs crunchy peanutbutter
  • 2 msk kokosolja (med eller utan smak/doft spelar ingen större roll). /2 tbs coconut oil

 

Chokladfrosting:

  • 6 msk kakaopulver / cacao powder
  • 2-3 dl kokosolja /coconut oil
  • 1/2 dl lönnsirap (ej rå) / 1/2dl maple syrup
  • 1 tsk vaniljpulver / 1 teaspoon vanilla powder

 

Jag har testat olika mängder choklad och jordnötssmör i omgångar och rekommenderar verkligen er att hitta er egen dos av kakao samt jordnötssmör. En idé är ju att rosta och krossa jordnötter lite lätt för att skapa ännu mer snickerskänsla, det ska jag prova nästa gång!

Börja med att mixa ingredienserna till nötbotten till önskad grovhet, den ska ”hålla ihop”. Platta ut nötmixen på ett smörpapper i en valfri form. Jag gjorde en stor rektangel av mina lager.

Mixa ihop alla ingredienser till jordnötskrämen. Smaka av och tillsätt det du vill ha mer av! Bred ut krämen på din nötbotten.

Mixa ihop alla ingredienser till chokladfrostingen tills den blir riktigt len och fin! Toppa kakan med krämen och ställ in den i kylen minst 15 minuter. Det stelnar fort, men låt smakerna sätta sig.

 ♥ Toppa med kokos eller hampafrön. Stansa eller skär ut små bitar; kvadrater, hjärtan, bars eller vad du vill. Servera alltid kallt!

 

Postad: 12 januari, 2014 Av: Dellie's veganska hälsoblogg Kategori: Lördagsgodis, Musik, Recept | Etiketter: , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Snickersgodis

  1. Webbredaktör skrev den

    Wow! Om jag ändå inte var allergisk mot nötter! =) /Webb-Emma

  2. Dellie skrev den

    Emma:
    😀 är du allergisk mot alla slags nötter? Den går nog att basera på exempel mandlar? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Om bloggen:


Namn: Dellie
Ålder: 1987
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, systrarna och mina vänner.
Sysselsättning: Student / medelmåttig tusenkonstnär.
Fokus just nu: Mina studier i miljövetenskap, mitt kök, knärehab, foto.
Om bloggen: Här delar jag med mig av min växtbaserade matlagning, miljöstudier, fin musik, studentvänliga ekologi- och ekonomitips samt hälsofunderingar. Välkomna ♡
OBS! Bloggen är avslutad.

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.