Dellie's veganska hälsoblogg

Spetspannkakor

26 januari, 2014 | Kommentera (1)

pannkaka-2-mindre_52a18b199606ee5d271a2de7 Bild från en pannkakssöndag i december. Vi kör olika recept varje gång, jag går mycket på smetkänsla:

Pannkakor

  • 4 dl havremjölk
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 msk no egg
  • Vetemjöl tills konsistensen är perfekt, ej för tjock, ej för mjölig, ej för tunn. Blir cirka 2-3 dl.
  • 1 nypa Himalayasalt
  • Låt smeten sätta sig 10 minuter, gärna i kylskåp
  • Stek i kokosolja

 

Topping

  • Banankräm: Mosa en banan med gaffel, strö på 1 msk kakao och mosa ihop allt till en kräm! Otroligt gott på pannkakor!
  • Varma hallon: Ja, lika sätt som det låter – tina upp hallen eller värm på försiktigt! Inget mer behövs.
  • Kokosgrädde: Separera ”grädden” från vattnet i förpackningen. Är kokosmjölken till synes homogen är det bara att kyla ned mjölken ordentligt så att grädden stelnar ovanpå vattnet.
  • De här enkla toppingsarna är världens bästa smakkompisar, enligt mig!

spetspannkaka-cream spetstopping4-cream spetstoppingmashupcream Bilder från i morse

Postad: 26 januari, 2014 Av: Dellie's veganska hälsoblogg Kategori: Lördagsgodis, Recept | Etiketter: , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Spetspannkakor

  1. Erika skrev den

    Gott 🙂 mosad banan är aldrig fel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Om bloggen:


Namn: Dellie
Ålder: 1987
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, systrarna och mina vänner.
Sysselsättning: Student / medelmåttig tusenkonstnär.
Fokus just nu: Mina studier i miljövetenskap, mitt kök, knärehab, foto.
Om bloggen: Här delar jag med mig av min växtbaserade matlagning, miljöstudier, fin musik, studentvänliga ekologi- och ekonomitips samt hälsofunderingar. Välkomna ♡
OBS! Bloggen är avslutad.

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.