Dellie's veganska hälsoblogg

Palsternackssoppa med curryfräst äpple och kikärtor

5 februari, 2014 | Kommentera (0)

lipalsterlight Hejhopp! Här kommer vår vegetabiliska variant på det här receptet. Resultatet blev en vackert gul, krämig, matig och ganska söt soppa! Passar väldigt bra som förrätt eller som en liten lunch till en god smörgås.

Vår variant: Paltsernackssoppa med curryfräst äpple och kikärtor { 4 pers }

  • 4-5 minilökar, hackade
  • 1 msk rapsolja
  • 2 stora palsternackor, tärnade
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk lantbuljong
  • 1 dl havremjölk
  • 8 dl vatten
  • svartpeppar

 

CURRYFRÄS

  • 400 g kikärter
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 msk rapsolja
  • currypulver
  • salt
  • persilja

 

Gör så här:

1. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt palsternacka, vitvinsvinäger, vatten och buljong. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 10–12 min.
2. Curryfräs: Skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Fräs hastigt kikärterna och äpplet med curry och salt i oljan i en stekpanna på hög värme.
3. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt havremjölk och smaka av med peppar. Servera soppan med curryfräset. Garnera ev med persiljekvist.
Smaklig lunch
Postad: 5 februari, 2014 Av: Dellie's veganska hälsoblogg Kategori: Lunch / Middag, Recept | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Om bloggen:


Namn: Dellie
Ålder: 1987
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, systrarna och mina vänner.
Sysselsättning: Student / medelmåttig tusenkonstnär.
Fokus just nu: Mina studier i miljövetenskap, mitt kök, knärehab, foto.
Om bloggen: Här delar jag med mig av min växtbaserade matlagning, miljöstudier, fin musik, studentvänliga ekologi- och ekonomitips samt hälsofunderingar. Välkomna ♡
OBS! Bloggen är avslutad.

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.