Dellie's veganska hälsoblogg

Italiensk februari

11 februari, 2014 | Kommentera (0)

lightitaly1blueberry Ugnsbakade cocktailtomater och vitlöksklyftor med marinerade grönsaker Recept, 4 pers:

  • 1 förpackning kidneybönor
  • 1 förpackning vita bönor
  • 1 förpackning Kronärtskockor
  • 1 rödlök
  • 1 hel, färsk vitlök
  • Cocktailtomater
  • Olivolja + Rapsolja
  • 1 citron
  • Oliver
  • Torkade tomater
  • Kapris
  • Fryst och / eller färsk persilja
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 ask (250g) cocktailtomater, delade
  • salt & peppar
  • Rostad, hackad mandel

 

Gör så här:

  1. Lägg cocktailtomaterna och vitlöksklyftorna i ugnsform, ringla lite rapsolja över och grilla i ugn tills vitlökarna är mjuka. Vi har gasugn, så jag bakade av dem på va 200° eller 225° i cirka 30 min.
  2. Samtidigt blandar du ihop de övriga (”de kalla”) ingredienser i en bunke. Mängden beror på hur mycket av varje du vill ha, eller vad du gillar bäst. Löken ska finhackas, kronärtskockorna delas, bönorna sköljar, pressa ned lite citronsaft och riv ned zesten.. osv!
  3. Lägg upp grönsaksblandningen på ett fat och lägg sedan på de grillade tomaterna och vitlökarna. Toppa med rostad mandel.
  4. Servera som det är eller till ugnsbakad potatis eller rostad levain med olivolja och flingsalt.
Postad: 11 februari, 2014 Av: Dellie's veganska hälsoblogg Kategori: Lunch / Middag, Recept | Etiketter: , | Kommentera (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Om bloggen:


Namn: Dellie
Ålder: 1987
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, systrarna och mina vänner.
Sysselsättning: Student / medelmåttig tusenkonstnär.
Fokus just nu: Mina studier i miljövetenskap, mitt kök, knärehab, foto.
Om bloggen: Här delar jag med mig av min växtbaserade matlagning, miljöstudier, fin musik, studentvänliga ekologi- och ekonomitips samt hälsofunderingar. Välkomna ♡
OBS! Bloggen är avslutad.

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.