Dellie's veganska hälsoblogg

Romanescosallad

18 februari, 2014 | Kommentera (0)

finedaisyJag är nykär. Senap Senapsson heter hen. En bortglömd sås som lyfter alla mina grönsaksdrömmar! Romanescon är krispig och fräsch som rå och behöver enligt mig inte tillagas – med min krämiga SENAPSVINÄGRETT on top passade den utmärkt som en väldigt smakrik lunchlåda i skolan, finmiddag, huvudrätt, tillbehör.. mitt kära senapsbarn har många talanger. Smakerna nedan tillsammans är fantastiska – Prova med romanesco, broccoli eller blomkål!

Världens enklaste och godaste Romanescosallad { 4-6 pers }

 • 1 romanesco
 • Mathavre för 4-6 personer
 • Bladpersilja
 • Grov, stark senap
 • Olivolja
 • Nymald peppar
 • Chiliflingor
 • Pumpakärnor
 • Vitvinsvinäger

 

Gör så här:

 • Skölj grönsakerna!
 • Plocka romanescostammen från sina små alienträd.
 • Koka mathavre, lättsaltad eller lite lantbuljong. Låt mathavren svalna en aning.
 • SENAPSVINÄGRETT: 1 dl olivolja, 2 tsk vitvinsvinäger, önskad mängd senap (massor), Vrid ned peppar. Tillsätt önskat antal chiliflingor. (Helt ärligt så mätte jag ingen ingrediens, receptet är på ett ungefär, är dock inte så svårt att prova sig fram, annars finns det väl en miljon recept på nätet)
 • Blanda ihop samtliga ingredienser, toppa med bladpersilja och pumpakärnor.
 • Servera! Salladen håller i flera dagar, håll vinägretten apart bara!

finedaysi

Postad: 18 februari, 2014 Av: Dellie's veganska hälsoblogg Kategori: Lunch / Middag, Recept | Etiketter: | Kommentera (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Om bloggen:


Namn: Dellie
Ålder: 1987
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, systrarna och mina vänner.
Sysselsättning: Student / medelmåttig tusenkonstnär.
Fokus just nu: Mina studier i miljövetenskap, mitt kök, knärehab, foto.
Om bloggen: Här delar jag med mig av min växtbaserade matlagning, miljöstudier, fin musik, studentvänliga ekologi- och ekonomitips samt hälsofunderingar. Välkomna ♡
OBS! Bloggen är avslutad.

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.