Dellie's veganska hälsoblogg

Pepparstekt tofu

1 mars, 2014 | Kommentera (0)

2 Idag slängde vi ihop en otippat utsökt tofurätt tack vare min fina nya kokbok PLENTY författad av Yotam Ottolenghi! Jag böt ut majsmjölet mot kikärtsmjöl och ersatte icke-existerande salladslök med rädisaört! 12 vitlöksklyftor, ingefära, chili och massor av lök kändes lite väääääl… men… Vi vågade, vi vann! Riktigt gott och perfekt som bjudmat till kräsna köttisar.

Recept Pepparstekt Tofu 4 port. (min version)

  • 800g fast tofu
  • rapsolja, till stekning
  • kikärtsmjöl, till panering
  • 6 scharlottenlökar, finskivade
  • 2 tsk chilipulver
  • 12 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk finhackad, färsk ingefära
  • 6 msk tamarisoya
  • 2 msk rårörsocker
  • 5 msk grovmalna svartpepparkorn
  • Några knippen rädisaört

Gör så här: Skär tofun i stora bitar. Vänd i kikärtsmjöl. Stek i rapsolja tills de har fått en jämn, gyllenbrun yta. Låt de rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan och lägg i scharlottenlök, vitlök, ingefära och chili, stek i rapsolja i medelhög värme cirka 10 min. Tillsätt soja, socker. Låt sedan tofun värmas i röran någon minut, toppa slutligen med rädiseört och servera med ris eller mathavre.

3

Postad: 1 mars, 2014 Av: Dellie's veganska hälsoblogg Kategori: Lunch / Middag, Recept | Etiketter: , | Kommentera (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Om bloggen:


Namn: Dellie
Ålder: 1987
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, systrarna och mina vänner.
Sysselsättning: Student / medelmåttig tusenkonstnär.
Fokus just nu: Mina studier i miljövetenskap, mitt kök, knärehab, foto.
Om bloggen: Här delar jag med mig av min växtbaserade matlagning, miljöstudier, fin musik, studentvänliga ekologi- och ekonomitips samt hälsofunderingar. Välkomna ♡
OBS! Bloggen är avslutad.

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.