Den arga naprapaten

Välkommen till en “arg naprapat”

19 februari, 2013 | Kommentera (2)

Kanske jag ska börja med att förklara det där med “Den arga naprapaten”…

Det började som ett skämt med en kund: en kille hade åkt skidor i Schweiz, gått omkull rätt hårt i backen, fått ont i ena knät och kom hem en vecka senare med hela benet i gips trots att “bara” ena ledbandet var lite ut töjt. Nån läkare som tydligen inte ville riskera nåt och som istället förlängde rehabiliteringstiden för den här unge mannen ordentligt.
Faktum är att hans flickvän ringt mig och frågat om åtgärden varpå jag bad dem söka läkarhjälp i Sverige varpå han omgående blev av med gipset och fick rehabilitering hos sjukgymnast innan rörligheten var helt förstörd….

När min kund fick höra storyn reagerade han på mina kommentarer om vissa schweiziska akutläkare (en del var rätt målande) och sa att det kunde göras bra TV, “arga snickaren” var ny på TV just då och arbetsnamnet var ett faktum.
Sen har det fått perkulera runt ett tag innan det slutligen dyker upp igen här;-)

Samtidigt som det ju ger utrymme för mig att få släppa ut lite ånga om hur tex:

 • vården fungerar (eller inte)
 • hur vi “alternativa” vårdgivare får konkurrera på olika villkor med skolmedicinen
 • kost- och näringsråd som bygger på icke fungerande och dåligt underbyggda pseudovetenskapliga teorier
 • träningsgalenskap
 • ergonomi och olika hjälpmedel
 • olika regler för företag och privatpersoner som ytterligare missgynnar anställda

 

…kommer även en del matnyttigt om sånt jag gillar:

 • naturupplevelser i skog och fjäll
 • bra och god mat
 • smart träning som jag mår bra av
 • inspirerande människor, böcker och evenemang
 • personlig och professionell utveckling

Första “posten” kommer upp under kvällen…

Tack för att Du tar Dig tid – jag uppskattar Dig!

Bättre & bättre / Claes

Postad: 19 februari, 2013 Av: Den arga naprapaten Kategori: allmänt | Etiketter: | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Välkommen till en “arg naprapat”

 1. Anders skrev den

  Det låter som att din blogg kommer bli en mycket spännande läsning! 🙂

  • Den arga naprapaten skrev den

   Tack, jag lovar att jobba på det;-!
   I bästa fall blandar jag till och med in lite fakta bland alla åsikter – lovar att “highlighta” det i så fall…

   Tack för att Du tar Dig tid – jag uppskattar Dig / C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om bloggen


Namn: Claes Wallenberg.
Ålder: Född 1970 - kommer garanterat glömma uppdatera hur många år jag är - do the math ;-).
Bor: I hyrestrea i Abrahamsberg, Stockholm.
Familj: Sambo med Maria.
Sysselsättning: Legitimerad naprapat, coach och lärare.
Om mig: I min yrkesroll är mitt fokus att hjälpa människor att bli av med ett smärtproblem så snabbt och effektivt som möjligt för att sedan vägleda och stötta dem på vägen mot bättre hälsa med fokus på träning, kost, återhämtning och förebyggande behandling. Privat gillar jag att träna, vistas i naturen, laga mat, spela golf, med mera. Jag tror på att det är oerhört viktigt att vi alla tar eget fullständigt ansvar för oss själva och våra liv - och då inte "bara" i avseendet att klara oss och vårt uppehälle utan framför allt avseende vad som är viktigt för oss, vad som är sant och hur vi kan leva vårt liv i enlighet med våra värderingar istället för att vara beroende av samhällets normer och andras uppfattningar.
Fokus just nu: Förutom att få igång den här bloggen så att den "duger" enligt min egen standard testar jag en ny marknadföringsmetod för kliniken, drar igång ett företag för fortbildning för kroppsterapeuter tillsammans med en god vän och kollega och förbereder för att flytta till Cypern tillsammans med Maria och starta en klinik där.
Om bloggen: Reflektioner om hälsa och välbefinnande, tankar kring kost, träning, personlig utveckling och livet samt en och annan rapport från nån cool topp, häftig skog eller vacker sjö med ambitionen att stimulera till självständiga tankar, ett aktivt ifrågasättande och medvetna val!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)