Annons
Annons

Djagacida – ris och bönor från Kap verde

Detta recept på en enkel och väldigt god risrätt från Kap Verde kommer från boken vegetariska recept från hela världen hittar du i den gröna kokboken boken "Zeinas green kitchen" av den omtyckta matprofilen Zeina Mourtada som driver bloggen Zeinas kitchen..

Redaktionen

8 november, 2019
Djagacida – ris och bönor från Kap verde
Dela inlägget

Detta recept på en enkel och väldigt god risrätt från Kap Verde kommer från den gröna kokboken ”Zeinas green kitchen” med vegetariska recept från hela världen av den omtyckta matprofilen Zeina Mourtada.

Annons
Fakta

Fakta

Recepten kommer ur boken ”Zeinas green kitchen” av bloggaren och matprofilen Zeina Mourtada. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg, Zeinas kitchen, och sin medverkan i olika tv-program.

Portioner: 6

Ingredienser

Denna rätt kan serveras som en hel måltid, gärna tillsammans med en sallad, eller som en komplement till en god gryta.

4 dl långkornigt ris
1 gul lök
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
Neutral matolja till stekning 1 msk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver 5–6 dl vatten
2 lagerblad
2 tsk salt
400 g konserverade kidneybönor, sköljda och avrunna

Det rökta paprikapulvret spelar en viktig smakroll här, så uteslut det helst inte.

Gör så här

• Skölj riset ordentligt och ställ åt sidan. Hacka löken och paprika i små tärningar.
• Finhacka vitlöken.
• Hetta upp olja i en kastrull och stek den gula löken tills den har få lite färg. Tillsä paprika, vitlök och paprikapulver och stek i ytterligare cirka 3 minuter.
• Rör ner vatten, lagerblad samt salt och koka upp. Blanda ner bönor och ris och låt sjuda under lock tills riset är klart, det tar cirka 20 minuter.

Servera!

Av redaktionen

Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många att botanisera bland.

Annons
Annons