Fråga Monika Björn - Gästexpert: Träning


Här kan du ställa din fråga om träning Monika Björn är PT, yogalärare och en entreprenör inom träning och utbildning. När hon upplevde en rad otrevliga kroppsliga besvär samtidigt som den dagliga träningen gick trögt förstod hon först inte att hon hamnat i klimakteriet. Bristen på upplysning fick henne att ta reda på hur hon kunde må bättre. Den samlade kunskapen om menopaus resulterade i boken "Stark genom klimakteriet" och en stor kunskapsbank som hon gärna delar med sig av. Monika är gästexpert på Kurera – passa på att ställa din fråga till henne! Hon kan tyvärr inte ge personlig rådgivning.

Glöm inte namn, adress, telefon, mejladress när du ställer din fråga. Anledningen till att vi ber dig uppge detta, är att vi vill vara säkra på att det är en fysisk person som ställer frågan.

Vi raderar mejl och samtliga uppgifter kontinuerligt.

Alla frågor som publiceras och besvaras är anonyma, men du måste uppge ditt namn för att frågan ska kunna besvaras.

Mer information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns här: https://kurera.se/gdpr


Du kan när som helst kan återkalla detta samtycke genom att mejla redaktionen@kurera.se med ämnesrad ”Återkalla samtycke expertfråga”.

Senaste inläggen

Hur ska jag pusha mig?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej Jag är 46 år och har fått så tydliga klimakteriesymptom såsom dippar av trötthet, svettningar, nedstämdhet. Detta påverkar min styrketräning och jag känner ingen lust och kraft för styrketräning. Hur mycket ska jag pusha mig? Läser att träning är bra för hormonbalansen. Symptomen är starkast före mens.

Läs mer →

Vad är bra övningar vid whiplash skada?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej! Jag har whiplash i nacken. Jag behöver bra träning för magen, som ej belastar nacken!  Har du även tips på mikroträning för nacken?

Läs mer →

Hur mycket protein ska jag äta?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej Monika Jag har hört att det är viktigt att äta protein direkt efter träning för att inte tappa muskler. Stämmer det och i så fall hur mycket bör man äta? Jag är 63 år, vegan och styrketränar två ggr/v. Efter träningen brukar jag äta en matsked jordnötssmör och sedan vid hemkomst, en timme senare, middag […]

Läs mer →

Har du tips på mjuka övningar?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej Monika. Jag är snart 50 år, har varit sjuk och fått behandlingar. Min kropp kan ha skjutsats in i klimakteriet på grund av det.  Jag märker att mina leder (skelettet?) knakar enormt mycket när jag exempelvis böjer knäna eller går i trappor (det låter som kex som smulas) och även när jag vrider på […]

Läs mer →

Hur ska jag lägga upp min träning?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej Monika Undrar hur jag skall lägga upp min träning, vid 54 års ålder? Tränar 4-6 ggr i veckan, allround med löpning, cirkelträning, styrketräning och yoga. Kroppen inte svarar som förut, utan jag får mer skador, (har fått artros ovanpå allt)  sträckningar, mer fluff runt magen och rumpan är gone with the wind. Tacksam för tips.

Läs mer →

Kroppen vill vila, men jag vill träna

Fråga till Gästexpert: Träning

Jag undrar nu när det är höst och min kropp säger att den vill vila, hur jag ska göra med träningen? Och hur bekämpar jag känslan att vilja gå ner i varv och bara ta det lugnt ? Tar promenader och gör lite yoga hemma tre gånger i veckan. Vad tycker du?

Läs mer →

Smärtan i höften är tillbaka – hur tränar jag?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej Monika! Jag är 45 år och när jag fick ont i höften, av vad jag tror är för mycket ensidig träning, gick jag till doktorn som konstaterade att det var en muskelinflammation. Jag fick en kortisonspruta och vips var smärtan borta. Men nu har den kommit tillbaka, lite grand. Jag undrar om du har […]

Läs mer →

Jag får olika svar från olika gynekologer

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej! Jag får olika svar från olika gynekologer om jag ska ta Utrogestan eller inte då jag har opererat bort min livmoder. Hur det du på saken? Jag har Estradotplåster också.

Läs mer →

Kroppen svarar inte längre på träning – hur gör jag?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej,  Undrar hur jag skall lägga upp min träning, vid 54 års ålder? Tränar 4-6 ggr i  veckan, allround med löpning, cirkelträning, styrketräning och yoga. Kroppen inte svarar som förut, utan jag får mer skador, (har fått artros ovanpå allt)  sträckningar, mer fluff runt magen och rumpan är gone with the wind. Tacksam för tips!

Läs mer →

Kan ashwaganda hjälpa mig att sova bättre?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej, Är i klimakteriet sedan två år och sover numera aldrig en hel natt. Har provat både gaba, melatonin och magnesium men har bara fått en liten förbättring. Har nu fått nytt tips av kolleger som har hjälpt dem sova bättre – KSM 66, tror du det kan vara en lösning för mig? eller ska […]

Läs mer →